Saksan ”Baby-Mourinholla” on jalat tukevasti maassa: ”Lankoni on maailman kannalta paljon tärkeämpi”

© Kuva: Getty Images

15 muun joukkueen tavoin urakkansa tämän kauden Mestarien liigassa aloittaa tiistai-iltana myös Bundesliigan viime kauden kolmonen RB Leipzig. Leipzig sai täksi kaudeksi uuden valmentajan Julian Nagelsmannin, ja ainakin startti on ollut mahtava. Leipzig on nimittäin neljän kierroksen jälkeen Bundesliigan sarjakärjessä.

Nagelsmannilla on ikävuosia mittarissa vasta 32 vuotta. Vielä jokin aika sitten miestä vietiin huhuissa muun muassa Bayern Münchenin tai Real Madridin valmentajaksi, mutta valmentajamaailman huippulupaus päätti jatkaa matkaansa Hoffenheimista Leipzigiin. Työn jälki Hoffenheimissakin oli siinä määrin hyvää, että Saksan entinen maajoukkuevahti Tim Wiese antoi Nagelsmannille lisänimen ”Baby-Mourinho”.

Nagelsmann itse ei kuitenkaan vertailuista José Mourinhoon juuri perusta.

– Minulla ei ole yhtään mestaruutta, ja hänellä on lukuisia, Nagelsmann toteaa portugalilaisen O Jogon haastattelussa.

– Hänen tarinaansa verrattaessa minulla on vielä pitkä tie edessäni.

Oman pelaajauransa Nagelsmann lopetti jo 20-vuotiaana loukkaantumisen vuoksi. Hoffenheimissa ura eteni kuitenkin erittäin nopeasti. Nagelsmannista tuli 28-vuotiaana bundesliigahistorian nuorin valmentaja, ja eteläsaksalaisten riveissä hän pääsi jo kertaalleen Mestarien liigan tuulia haistelemaan. Leipzigissa tavoitteena täytyy olla jo pudotuspelipaikka, ja sen metsästys alkaa tiistaina Benfican vieraana.

– Haluan voittaa titteleitä mieluummin nopeasti kuin hitaasti.

– Minulla ei ole kuitenkaan mitään urasuunnitelmaa. Tässä hektisessä ajassa kolme perättäistä tappiota voi joskus merkitä työsuhteen päättymistä, ja kolme voittoa taas voi viedä suurseurojen hankintalistoille, Nagelsmann kuvailee nykymaailman menoa.

Nuori valmentajakyky on iloinen osakseen saamasta arvostuksesta, mutta hän yrittää kuitenkin parhaansa mukaan panna asiat mittasuhteisiin.

– Tietysti olen iloinen, kun minua sanotaan hyväksi valmentajaksi. Minulla on kuitenkin tietyn sortin erityislahjakkuus. Voin olla jalkapallovalmentaja, mutta olen todella surkea matematiikassa enkä kielellisesti erityisen lahjakas.

– Insinöörilangollani on myös erityislahja, mutta maailmalle hän on paljon tärkeämpi kuin minä. Hänen firmansa valmistaa ympäristön kannalta kestävämpiä jogurttikuppeja ja pakkauksia, jotka soveltuvat paremmin kierrätykseen, Nagelsmann kertoo tukevasti jalat maassa.

Ottelu Benfica-RB Leipzig alkaa klo 22 ja on nähtävissä C Moren kanavilla.

Lähde: Goal


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.