AC Milan valitsi uudeksi päävalmentajakseen kiistellyn nimen

© Kuva: Getty Images

AC Milan on palkannut uudeksi päävalmentajakseen Stefano Piolin ensi kauden loppuun asti ulottuvalla sopimuksella. Hän korvaa tehtävässä Marco Giampaolon, joka sai kenkää tiistaina.

Italialaisluotsi Giampaolo, 52, nimitettiin Rossonerin päävalmentajaksi kesäkuussa, ja hän ehti luotsata joukkuetta vain seitsemässä ottelussa, joista Milan voitti kolme ja hävisi muut.

Hänen maanmiehensä Pioli, 53, valmensi viimeksi Fiorentinaa, jonka palveluksesta hän erosi viime huhtikuussa ajauduttuaan seuran kanssa erimielisyyksiin. Pioli vietti koko pelaajauransa kotimaassaan ja on jatkanut samalla linjalla myös valmentajana. Ennen Milania hän on valmentanut mm. myös Internazionalea, Laziota ja Bolognaa.

Huhut Piolin pestaamisesta alkoivat jo ennen kuin Milan tiedotti Giampaolon potkuista. #PioliOut (Pioli ulos) nousi tiistaina aamupäivällä Italian Twitterin suosituimmaksi puheenaiheeksi.

Milanin kannattajat ovat osoittaneet mieltään Piolin nimitystä vastaan eri syistä. Yksi on puhtaasti se, että hän ei ole ikinä voittanut valmentajana mitään. Osa Milanin faneista taas ei katso hyvällä, että uudeksi päävalmentajaksi valittiin henkilö, joka on julkisesti kertonut kannattavansa paikallisvastustaja Interiä, jota hän myös valmensi kaudella 2016-17.

Kaiken kaikkiaan Pioli on toiminut Serie A:ssa päävalmentajana 310 ottelussa. Hänen pistekeskiarvonsa Italian pääsarjassa on 1,34 pistettä per ottelu, mutta on hyvä muistaa, että hän on valmentanut myös pienempiä seuroja.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.