Arsenalin kapteeni tulistui ja kiroili kannattajille – manageri: ”Hän toimi väärin”

© Kuva: Getty Images

Arsenalin kapteeni ja keskikenttäpelaaja Granit Xhaka on joutunut seuran kannattajien silmätikuksi.

Sunnuntaina Arsenalin kotikannattajat osoittivat mieltään Xhakaa, 27, kohtaan, kun sveitsiläinen otettiin vaihtoon Valioliigan ottelussa Crystal Palacea tunnin kohdalla.

Katsomosta kuului ilkkuvia huutoja ja buuauksia, kun Xhaka löntysteli kentältä pois. Sveitsiläiskippari kiroili kannattajien suuntaan ja elehti pyytäen heitä pitämään enemmän ääntä.

Kentältä poistuttuaan Xhaka otti pelipaitansa pois ja käveli suoraan pelaajatunnelin uumeniin. Ottelu päättyi 2-2-tasapeliin.

Arsenalin managerin Unai Emery sanoi, että tapaus selvitetään.

– Hän toimi väärin, mutta me aiomme keskustella tästä [seuran] sisäisesti, kommentoi Emery BBC:lle.

– Haluan olla rauhallinen, mutta hän toimi väärin.

Arsenalin legendapelaaja Ian Wright sanoi BBC:lle, ettei pidä siitä, kun pelaajille buuataan, mutta hänen mukaansa Xhaka on kannattajille anteeksipyynnön velkaa.

– Hänen pitäisi pyytää anteeksi – puhumme nyt kapteenista. Hänen olisi jo pitänyt pyytää anteeksi. Tämä on se kaveri, jonka he valitsivat kapteeniksi. Tuo ei ole kapteenin käytöstä.

– Arsenalin kannattajat ovat osoittaneet paljon kärsivällisyyttä häntä ja hänen esityksiään kohtaan. Hän on heille paljon enemmän velkaa, mutta hän käyttäytyy noin.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun omat kannattajat buuasivat Xhakalle. Emery puolusti sveitsiläistä viime kuussa Aston Villaa vastaan pelatun ottelun jälkeen.

Xhaka on edustanut Arsenalia kesästä 2016 lähtien ja pelannut lontoolaisseurassa 144 ottelua. Hänet nimitettiin Arsenalin kapteeniksi syyskuussa Laurent Koscielnyn siirryttyä kesällä Bordeaux’hon.