Manchester Unitedin kesällä hyvästelleistä pelaajista harppauksen eteenpäin ovat tehneet muun muassa Romelu Lukaku ja Alexis Sánchez. Joukkoon voi laskea kuuluvaksi myös Englannin A-maajoukkueessa 31 ottelua pelanneen Chris Smallingin. Unitedissa yhdeksän kautta pelannut toppari lainattiin täksi kaudeksi AS Romaan, ja peli Serie A:ssa tuntuu kulkevan. Smalling pelasi sunnuntaina Lecceä vastaan toisen Serie A -ottelunsa, ja vakuutti. 29-vuotias englantilainen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Tobi Adesina

@TobiShina
Everyone who left United now progressing. Even smalling. Yea SMALLING.

The CB had four shots in a Serie'A game.

Statman Dave

@StatmanDave
Chris Smalling’s game by numbers vs. Lecce:

• 100% aerial duels won (7/7)
• 100% tackles won (2/2)

• most ball recoveries (10)
• joint most shots taken (4)
• most headed clearances (3)
• joint most interceptions (2)
• joint most blocks (2)

MOTM. 👏👏👏

Smalling on jalkapallohuipulla sikäli outolintu, että hän on noudattanut jo parin vuoden ajan vegaanista ruokavaliota. Puolustaja kertoi BBC:n haastattelussa, miksi päätti luopua eläinperäisten ravintoaineiden kulutuksesta.

– Miksikö ryhdyin vegaaniksi? Merkittävin tekijä minulle oli eläinten hyvinvointi, Smalling kertoi.

– Ehkä aloitin vegaaniuden terveysaspektien takia, sillä palauduin paremmin otteluiden jälkeen. Olin silloin kuitenkin vasta kastelemassa varpaitani.

– Sitten katsoin joitain dokumentteja, luin kirjoja ja opin asioita, joita oli vaikea jättää huomiotta.

Vastaanotto Manchester Unitedin pukukopissa oli kaksijakoinen. Vitsiäkin väännettiin, mutta jotkut joukkuekaverit olivat Smallingin ratkaisusta erittäin kiinnostuneita.

– Pelikaverit ovat kiinnostuneita ja esittävät kysymyksiä. Se oli aika virkistävää huomata.

– Vitsailu on ihan normaalia, mutta silti he haluavat myös kuunnella minun matkaani ja esittää kysymyksiä. Niitä samoja, joita minäkin kysyin itseltäni.

– Muun muassa Lukaku kyseli minulta vegaaniruokavaliostani. Myös Victor Lindelöf oli kiinnostunut ja kyseli asioista. Lähetin hänelle monia reseptejä, joita käytämme kotona.

– En paasaisi asioista pukukopissa, mutta jos minulle halutaan esittää kysymyksiä, niin käyn mielelläni keskusteluun, Smalling kertoi häntä haastatelleelle Jermaine Jenasille.

BBC Sport

@BBCSport
.@ChrisSmalling decided to become a vegan... but what did the @ManUtd dressing room think?

Watch 'Football Going Vegan: @jjenas8 Investigates' on @BBCiPlayer now: bbc.in/2mdmHWB