Bayern Münchenin ja Saksan uudesta sankarista oli tulla maailmanmestari jo 18-vuotiaana – ”Hän oli hullun hyvä”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin laitahyökkääjä Serge Gnabry on ollut tänä syksynä niin hyvässä vireessä, että hänen jättäminen maajoukkueen ulkopuolelle olisi sulaa hulluutta.

Gnabry, 24, on pelannut alkaneella kaudella yhdeksän ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä viisi maalia ja syöttänyt neljä. Osumista neljä syntyi lokakuun alussa Mestarien liigassa Tottenhamin verkkoon.

Viime keskiviikkona Gnabry teki yhden maalin ja syötti toisen, kun Saksa pelasi Argentiinaa vastaan ystävyysottelussa 2-2-tasapelin. Samalla hänestä tuli nopeiten kymmenen maalia Saksan A-maajoukkueessa tehnyt pelaaja. Gnabry vei ennätyksen legendahyökkääjä Miroslav Kloselta. Gnabryn saldo maajoukkueessa on nyt 11 ottelua, kymmenen maalia ja kolme maalisyöttöä.

Gnabryn taidoista on tiedetty jo pitkään, mutta hän puhkesi toden teolla kukkaan vasta, kun hän siirtyi Arsenalista Werder Bremeniin kaudeksi 2016-17. Ensimmäinen kausi hänen kotimaansa pääsarjassa tuotti 27 ottelussa yhteensä 11 osumaa ja kaksi maalisyöttöä. Siitä eteenpäin suunta on ollut lähes kohtisuoraa ylöspäin.

Hieman paremmalla tuurilla Gnabry olisi voinut olla jo 18-vuotiaana maailmanmestari. Saksan A-maajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw suunnitteli ottavansa hänet kisajoukkueeseen, joka voitti lopulta kultaa vuonna 2014 Brasilian MM-turnauksessa, vaikka Gnabryn varsinainen läpimurto huippujalkapalloon oli vielä tekemättä. Vakava polvivamma vesitti kuitenkin Löwin suunnitelman.

– Olisin itse asiassa halunnut ottaa Sergen MM-kisoihin vuonna 2014, kun hän oli 18-vuotias. Per Mertesacker ja Mesut Özil kertoivat minulle, että hän oli hullun hyvä (Arsenalin) harjoituksissa ja että hän oli todella nopea. Mutta sitten hän loukkaantui. Hän pelasi monessa ottelussa hyvin ja teki vaikutuksen minuun, kommentoi Löw Fox Sportsin mukaan.

Gnabry debytoi lopulta A-maajoukkueessa marraskuussa 2016 ja iski heti ensiottelussaan hattutempun San Marinoa vastaan. Hän pelasi samana vuonna vielä toisen ottelun Löwin ryhmässä, mutta sen jälkeen loukkaantumiset ja yksinkertaisesti kova kilpailu pelipaikoista pitivät hänet sivussa maajoukkueesta aina viime vuoden Nations Leagueen asti.

Viime aikojen näytöillään Gnabryn ei tarvitse olla huolissaan paikastaan maajoukkueessa.

– Hän on ollut todella vahva viime otteluissa meidän kanssa. Pidän siitä, miten hän liikkuu ja kuinka vaarallinen hän on maalin edessä, jatkoi Löw.

– Hän on onnekas, kun hän saa pelata korkeimmalla tasolla. Meidän on rohkaistava ja tuettava häntä.

– Viimeisen yhdeksän kuukauden suoritusten perusteella hänen on oltava kentällä, jos hän vain on kunnossa.

Saksa kohtaa tänään, sunnuntaina, EM-karsintaottelussa Viron kello 21.45.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.