Miroslav Klose sai luopua ennätyksestään – hurjavireisen Serge Gnabryn hörähdys hiljaisen hetken aikana ihmetytti

© Kuva: Getty Images

24-vuotias Bayern Münchenin laitalinkki Serge Gnabry on yksi syksyn kuumimmista pelaajista. Gnabry teki äskettäin Mestarien liigassa neljä maalia Tottenhamin verkkoon ja sai ansaitusti valinnan Mestarien liigan viikon pelaajaksi.

Gnabry oli ottelun hahmo myös keskiviikkona Dortmundissa pelatussa ystävyysottelussa Saksan ja Argentiinan välillä. Gnabry taituroi näyttävästi jo 16. minuutilla isännät 1-0 -johtoon, ja kirjautti tililleen myös syöttömerkinnän, kun Kai Havertz lisäsi johdoksi 2-0 vain kuusi minuuttia myöhemmin.

Ottelu päättyi lopulta 2-2, kun Argentiina kipusi viimeisen puolituntisen aikana tasoihin. Albicelestelle osuivat Lucas Alario sekä ensimmäistä maaotteluaan pelannut Lucas Ocampos. Ottelun hahmo oli kuitenkin Gnabry.

Gnabry on nyt tehnyt 11 pelaamassaan maaottelussa 10 maalia ja antanut kolme maalisyöttöä. Samalla hänestä tuli pelaaja, joka saavutti kymmenen maalin rajapyykin Saksan maajoukkueessa nopeimmin. Gnabry vei ennätyksen Miroslav Kloselta, joka tarvitsi kymmeneen maaliin 13 ottelua.

Serge Gnabryn illasta puhuttiin kuitenkin muutenkin kuin pelillisten ansioiden takia. Ottelun alla pidettiin minuutin hiljainen hetki samana päivänä tapahtuneen, oletettavasti äärioikeistolaisesti motivoituneen terrori-iskun johdosta. Kaksi ihmistä sai surmansa Hallessa synagogan edustalla tapahtuneessa iskussa.

TV-katsojat hämmästyivät, kun Serge Gnabry ei pystynyt pitämään pokeriaan hiljaisen hetken aikana, vaan ratkesi nauramaan. Twitterissä reaktiolle löytyi kuitenkin nopeasti selitys. Saksalainen TV-koomikko Oliver Pocher pitikin Gnabryn reaktiota ”ottelun tärkeimpänä hetkenä”.

Kun molempien joukkueiden pelaajat seisoivat hiljaisen hetken aikana keskiympyrässä kädet toistensa harteilla, alkoi eräs Dortmundin stadionin katsojista yhtäkkiä hoilata Saksan kansallislaulua. Temppua pidettiin hyvin epäkunnioittavana etenkin terrori-iskun rasistista luonnetta ajatellen.

Kyseinen katsoja kuitenkin vaiennettiin nopeasti, kun toinen katsoja huusi äänekkäästi tämän suuntaan: ”Turpa kiinni!”. Muut katsojat palkitsivat huutajan aplodeilla.

Juuri tämän huudon hetkellä Gnabry hörähti nauruun. Myös Marc-André ter Stegenin, Niklas Sülen ja Luca Waldschmidtin suupielet taipuivat hymyyn.

Lähde: Bild


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.