FC Interin kapteenilta Timo Furuholmilta tunteikas viesti – kehuu koko joukkueen saavutusta: ”Palautimme Interin sinne, minne se kuuluu”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter saavutti tällä kaudella hopeaa Veikkausliigassa. Turkulaisseura oli lähellä jopa mestaruutta, mutta joutui tyytymään kakkossijaan hävittyään päätöskierroksen kotiottelunsa mestari-KuPS:lle lauantaina 0-2.

Maanantaina Interin kapteeni Timo Furuholm lisäsi Twitter-tililleen kuvan, johon hän oli kirjoittanut tunteikkaan viestin. Sisältö koski tätä kautta. Furuholm korosti, miten ylpeä oli joukkueen vuodesta.

– Hopea on varmasti hieno ja kova saavutus, erityisesti kun ottaa huomioon mistä me aloitettiin. Minulle tärkeimmät saavutukset tapahtuivat kuitenkin tuon hopeaan päättyneen matkan varrella. Haluan uskoa, että ajattelisin aivan samalla tavalla, vaikka olisimme olleet neljänsiä, Furuholm aloitti tekstinsä.

– Tarvittaisiin isompi teos kuvaamaan matkaamme tänä vuonna. Muutama sana ei ehkä anna oikeutta työlle, jonka tuo matka piti sisällään.

Furuholm sanoi kirjoituksessaan, ettei ylpeyden tunne voi syntyä ainoastaan menestyksestä vaan myös siitä työstä ja uhrautumisesta, joka johtaa, tai ei johda, menestykseen.

– Olen matkan varrella oppinut: sitä työtä ei pysty huijaamaan, ei esittämään. Jalkapallojoukkue on niin tiukka kollektiivi, että se vaatii jokaisen sen sisällä operoivan yksilön sitoutumista.

Hän mainitsi rakastavansa seuraansa ja sen takia rakastavansa valtavasti niitä ihmisiä, jotka uhrautuvat seuralle.

Kuten arvata saattaa, tekstissä puhuttiin myös lauantain ”finaalista”.

– Joukkuekaverini uskoivat mestaruuteen, he uskoivat siihen, koska tekivät koko kauden väsymättä töitä. He olivat valmiita uhrautumaan, mutta niin oli myös Kuopion Palloseura. Jos on joku hyvä mittari kuvaamaan tuon päivän pettymystä, niin se on kyyneleet ja ne tulivat syvältä, lähes jokainen niitä vuodatti.

– Me annoimme kaikkemme, sen faktan kanssa oli helppo lähteä kentältä. Nämä pojat muuttivat alakulon iloksi, epävarmuuden optimismiksi.

– 45 tuntia myöhemmin koen, että vaikka emme ole mestareita, olemme voittajia. Me voitimme lähtökohdat, viime kaudet ja monta peliä. Me voitimme toistemme luottamuksen kauden mittaan. Me voitimme vaikeat hetket. Me voitimme oikeuden olla aidosti ylpeitä tekemästämme työstä. Me palautimme Interin sinne, minne se kuuluu.

Kipparin suurena toiveena on, että Inter pysyisi mestaruustaistelussa vastaisuudessakin.

– Raskas työ on takana ja seuraava edessä. Ketkä tahansa tämän joukkueen työtä jatkaakin, niin heidän vastuulla on seuran pitäminen tällä tiellä. Se ei onnistu ilman epäitsekästä työtä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.