Häiriökäyttäytyminen varjosti EM-karsintailtaa – viisi maata varmistanut kisapaikkansa

© Kuva: Getty Images

EM-karsintojen maanantai-iltaa varjosti pahemman kerran bulgarialaiskannattajien idioottimainen häiriökäyttäytyminen ottelussa Englantia vastaan. Kotiyleisön seasta kuultiin jo ensimmäisellä puoliajalla ”apinaääntelyitä” puolentusinaa kertaa, ja ottelu oli erittäin lähellä keskeytystä. Bulgariaa odottavat jatkossa mahdollisesti ankaratkin sanktiot (lue aiheesta lisää).

Kentän puolella Englanti vei Bulgariaa kuin litran mittaa, sillä vierasjoukkue haki Sofiasta tylysti 6-0 -voiton. Voiton myötä Englanti on viittä vaille varma EM-kisajoukkue, sillä se on neljä pistettä lohkon kolmantena olevaa Kosovoa edellä. Kosovo säilytti itsekin omat kisahaaveensa voittamalla Montenegron 2-0. Seuraavan kierroksen Tshekki-Kosovossa panokset ovatkin todella kovat.

Ainoana uutena maana EM-kisalippunsa lunasti maanantaina Ukraina, joka voitti kotikentällään Portugalin 2-1. Ukraina voitti jo avausjakson 2-0, kunnes Portugali kavensi Cristiano Ronaldon rankkarilla. Viimeiset parikymmentä minuuttia Portugali pelasi yhden miehen ylivoimalla. Portugali on edelleen lohkon kakkosena kiinni toisessa kisapaikassa, ja sen marraskuun ohjelma on huomattavasti lohkokolmosta Serbiaa helpompi.

Ukrainasta tuli siten viides EM-kisapaikkansa varmistanut maa. Jo aiemmin kisoihin olivat selviytyneet Belgia, Italia, Venäjä ja Puola.

Ranskassakin oli sähköinen tunnelma, kun kylään saapui sotatoimillaan viime aikoina kuohuttaneen Turkin jalkapallon edustusjoukkue. Turkkilaisten katsomonosassa kuultiin toisella puoliajalla pamauksia, mutta joukkueen kapteeni sai rauhoitteluillaan kannattajat pysymään kurissa.

Itse ottelussa päädyttiin 1-1 -tasapeliin. Ranskan johtomaalin puski 76. minuutilla Olivier Giroud, mutta Turkki nousi Fortuna Düsseldorfin toppari Kaan Ayhanin maalilla tasoihin. Ayhan puski takatolpalta tarkasti pallon maaliin turkkilaisten pitkästä vapaapotkusta.

Vaikka Ranska hallitsikin peliä, ei Turkkikaan ollut täysi altavastaaja. Etenkin Burak Yilmazille tuli muitakin paikkoja, mutta pisteet pantiin tasajakoon 1-1. Tuloksen myötä sekä Ranska että Turkki ovat erittäin lähellä lopputurnauspaikkaa. Albanian mahdollisuudet menivät lopullisesti, ja Islantikin on jäänyt jo neljän pisteen päähän.

Maanantain EM-karsintaottelut:

Bulgaria-Englanti 0-6 (0-4)
Barkley 2, Sterling 2, Rashford, Kane

Ranska-Turkki 1-1 (0-0)
Giroud/Ayhan

Islanti-Andorra 2-0 (1-0)
A. Sigurdsson, Sigthorsson

Kosovo-Montenegro 2-0 (2-0)
Rrahmani, Muriqi

Liettua-Serbia 1-2 (0-0)
Kazlauskas/Mitrovic 2

Moldova-Albania 0-4 (0-3)
Cikalleshi, Bare, Trashi, Manaj

Ukraina-Portugali 2-1 (2-0)
Yaremchuk, Yarmolenko/C.Ronaldo rp.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.