Huimat yleisömäärät lisäävät Bundesliigan vetovoimaa – Lukas Hradecky suitsuttaa: ”Kukaan ei halua pois täältä”

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigassa on Euroopan jalkapallosarjojen korkein yleisökeskiarvo, ja monella joukkueella stadionien täyttöaste on huikeissa lukemissa. Bayer Leverkusenin suomalaisvahti Lukas Hradecky näkee yleisön innostuksen lisäävän pelaajien kiinnostusta Bundesliigaa kohtaan.

Bundesliigassa on jopa neljä joukkuetta, jonka kotiottelut ovat olleet tällä kaudella täyteen pakattuja. Union Berlinillä, Bayern Münchenillä ja Borussia Dortmundilla täyttöaste on peräti täydet sata prosenttia ja FC Kölnillä 99,9 prosenttia.

Huuhkajamolari Hradeckylla on selitys Bundesliigan huikeisiin yleisömääriin.

– Se vain kertoo kuinka paljon paikalliset ihmiset rakastavat oman seuran jalkapallokulttuuria. Hinnat ovat kohdillaan täällä, tuskin on kovin montaa maata ketkä pystyvät samaan, Hradecky totesi  Suplan Bundes-Luke -podcastissaan.

Turkulainen Hradecky nauttii suurista yleisömääristä Saksassa. Myös muissa liigoissa pelaavat pelaajat ovat huomanneet Bundesliigan vetovoiman. Esimerkiksi kesän siirtoikkunassa Ranskan suurseura Paris Saint-Germainista Bundesliigaan siirtyivät Christopher Nkunku RB Leipzigiin, Moussa Diaby Bayer Leverkuseniin ja Kevin Trapp Hradeckyn entiseen seuraan Eintracht Frankfurtiin.

– Kukaan ei halua pois täältä. Tämä on niin hieno sarja pelata. Pelaajia tulee nykyään enemmän Ranskasta tänne. Haluttu sarja tulla pelaamaan, Hradecky summaa.

Bundesliigan sarjataulukkoa katsoessa näkyy myös yksi syy siihen, miksi yleisö viihtyy peleissä. Peräti yksitoista joukkuetta on viiden pisteen sisällä.

Bundesliigan ottelut näkyvät Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Tämän viikonlopun Bundesliigan ottelut kuten lauantaina 26.10. klo 19.20 pelattava Bayer Leverkusen–Werder Bremen näkyvät myös ilmaiseksi tv:ssä, sillä Viasatin urheilukanavilla on avoin viikonloppu.

Lisätiedot avoimesta viikonlopusta löydät täältä.

Jarno Piiroinen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!