Italian kivikovassa Serie A:ssa Brescian riveissä torjuva suomalaismaalivahti Jesse Joronen kohtaa tiistaina Serie A:n mestarisuosikeihin lukeutuvan Internazionalen.

Huuhkajavahti Jesse Joronen pelaa tällä hetkellä niitä pelejä, joista jokainen jalkapallojuniori poikasena haaveilee. Suomalaismaalivahti on päässyt pelaamaan Italian legendaarisia jättejä Juventusta ja AC Milania vastaan sekä kohdannut viime vuosien aikana kestomenestyjäksi nousseen Napolin. Tiistaina Bresciaan saapuu vierailulle milanolainen Inter, jota Joronen ja kumppanit lähtevät kaatamaan fanaattisen kotiyleisön tukemana.

– Aina tuntuu hyvältä olla kotiyleisön edessä ja totta kai isoja vastaan lähdetään aina jättiläisenkaatoon, ja se on hienoa puuhaa. Vaati tietenkin tosi paljon kaikilta, mutta siihen tähdätään, Joronen kertoo.

Serie A:han täksi kaudeksi nousseen Brescian alkukausi ei ole ollut helppo ja kahdeksasta pelistä voittoja on kertynyt vain kaksi. Tosin Brescian alkukauden ohjelma on ollut todella haastava. Vastassa on alkukierroksien aikana olleet kaikki Serie A:n kovat nimet.

Piskuinen Brescia on kuitenkin laittanut erinomaisesti hanttiin isommilleen. Se on hävinnyt edellä mainituille kärkijoukkueille täpärästi vain maalin erolla. Niinpä Joronen ja kumppanit lähtevät hyvällä itseluottamuksella kaatamaan myös sarjakakkosta Interiä.

– Lähdetään joka peliin hakemaan pisteitä ja luotetaan siihen, että oma suunnitelma toimii, oli vastassa mikä jengi tahansa ja nyt olisi hyvä hetki alkaa lujittamaan Stadio Mario Rigamontista kotilinnoitusta, minne vastustajat ei mielellään tule, Joronen toteaa.

Brescia ja Inter iskevät yhteen tiistaina Stadio Mario Rigamontilla klo 22.00.