Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva julkisti tänään joukkueensa lokakuun EM-karsintaotteluihin Bosnia ja Hertsegovinaa sekä Armeniaa vastaan. Pelaajalistan suurimpana (tai ainoana) yllätyksenä mukaan nimettiin vastikään loukkaantumisestaan toipunut Joel Pohjanpalo.

Hieman myöhemmin Armeniasta kantautui toisenlaisia Huuhkajia koskevia uutisia. Armenian jalkapalloliitto tiedotti, että kapteeni Henrikh Mkhitarjania odottaa kahden-kolmen viikon pakkohuili reisivamman takia. Näin maan suvereeni supertähti ei pelaa karsintapeleissä Liechtensteinia ja Suomea vastaan.

Football Federation of Armenia

@OfficialArmFF
Medical observation showed that our Captain strained adductor muscle in his right thigh and will miss from 2 to 3 weeks.

@HenrikhMkh is also to miss upcoming two #EuroQualifiers matches against Liechtenstein 🇱🇮 and Finland 🇫🇮 😭😭😭

#Mkhitaryan #LIEARM #FINARM

Mkhitarjan on tehnyt Armenialle 86 maaottelussa 29 maalia ja on maan maajoukkuehistorian ylivoimaisesti paras maalintekijä. Toiseksi parhaalla Yura Movsisyanilla maaleja on tehtynä 14.

30-vuotias Mkhitarjan vietti vuodet 2016-2019 Englannin Valioliigassa Manchester Unitedissa ja Arsenalissa, mutta täksi kaudeksi hänet lainattiin Serie A:n AS Romaan.

Armenia on pelannut Suomen tapaan erinomaisia karsintoja ja se onkin lohkossa kolmantena heti Suomen jälkeen. Käytännössä Armeniasta siis tuli syyskuussa Suomen uusi päävastustaja.