Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva lähetti terveiset KuPS:lle ja Jani Honkavaaralle: ”Pytty menee oikeaan osoitteeseen”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan mestaruuden voittaneen Kuopion Palloseuran onnittelijoihin on liittynyt myös Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva.

KuPS sinetöi lauantaina ensimmäisen miesten Suomen mestaruutensa sitten kauden 1976, kun se voitti FC Interin Turussa 2-0 Ilmari Niskasen ja Reuben Ayarnan maaleilla (lue otteluraportti)

Kutkuttava Veikkausliigan kausi sai arvoisensa ”finaalin”, sillä Veritas Stadion oli pakattu ääriään myöten täyteen. Lauantain näytös oli myös Kanervan mieleen.

– Todella jännittävä ja mielenkiintoinen kausi sai arvoisensa päätöksen. Jättiyleisön edessä ratkaistiin Suomen mestaruus kahden erinomaisen joukkueen välillä. KuPS oli vähän edellä, mutta sen verran, että mestaruus oli ansaittu, Kanerva kommentoi Palloliiton sivuilla.

– Pytty menee oikeaan osoitteeseen. Kuopiossa on odotettu tätä vuosia ja toivon mukaan juhlat ovat sen mukaiset. Itseäni miellyttää myös se, että entinen pelaajani Viikingeistä, Jani Honkavaara, luotsasi KuPS:n kultaan. On ollut ilo seurata ”Honsun” uraa pelaajasta mestarivalmentajaksi.

Kanerva antoi kiitosta myös Interille, joka nappasi hopeaa.

– Inter oli viihdyttävä ja hyökkäävä, kuten on totuttu. Valmennus sai pelin tasapainoon ja se vei joukkueen mestaruuden kynnykselle. Uskoisin, että Turussakin parin päivän jälkeen tullaan siihen tulokseen, että kausi oli menestys.

Loppusarjat on pelattu ja mitalijoukkueet ovat selvillä, mutta pelit eivät ole vielä ohi. Viisi joukkuetta taistelee vielä viimeisestä paikasta Eurooppa-liigan karsintoihin eurolopputurnauksessa.

– Uusi systeemi oli menestys avauskaudella. Jännitys säilyi loppuun asti. Vielä tämänkin jälkeen on pelattavaa, sillä uudet europudotuspelit takaavat lisäjännitystä. Myös Veikkausliiga-karsinnoissa tullaan varmasti näkemään loistavaa taistelua.

– Omalla tavallaan loppukausi on tarjonnut, ja tulee tarjoamaan, useampiakin ”cup-finaaleita”. Draamaa riittää, kiittelee Kanerva.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.