Suomi kohtaa EM-karsinnoissa lauantaina Bosnia-Hertsegovinan sekä tiistaina Armenian. Mikäli Huuhkajat nappaa molemmista otteluista voitot, on se vähintäänkin lähellä varmistaa paikkansa ensi kesän lopputurnaukseen. Laitapelaaja Juha Pirinen uskoo täyteen pistepottiin.

– Haluamme voittaa molemmat pelit ja en näe mitään syytä, miksi emme voisi tehdä niin.

– En osaa sanoa mitään prosentteja. Molemmat joukkueet ovat hyviä ja Bosnia on varmasti vaikea voittaa kotonaan. Mutta jos katsoo, miten olemme pelanneet, niin voimme hyvinkin menestyä, Pirinen arvioi.

Suomi on voittanut kummankin lähipäivien vastustajistaan lohkossa jo kertaalleen.

– Kovin moni ei ole ottanut Armeniasta vieraissa pisteitä, mutta me hoidimme senkin homman hienosti. Meillä on hyvä meininki tässä ja jätkät kunnossa. Pelaajat ovat seurajoukkueissaan tikissä ja pari vuotta on ollut nousujohteista, joka on tuonut rauhallisuutta toimintaan. Keskitymme peliin kerrallaan, emmekä stressaa liikaa, Norjassa uraa tekevä Pirinen toteaa.

Toisen polven maajoukkuepelaajalle Suomen edustaminen on kunnia-asia. Pirinen on haltioissaan Huuhkajien yhtenäisestä joukkuehengestä. Hän on valmis antamaan kaikkensa joukkueen eteen, vaikka kutsu ei edes kävisi kentälle.

– Kyllä mä tykkään näistä kavereista vielä enemmän, vaikka hyviä kavereita on seurajoukkueessakin. Tämä on kuitenkin kotimaani, kaikilla on yhteinen kieli ja olemme lähes kaikki kasvaneet samanlaisissa oloissa. Se on se sellainen isänmaallisuus. Kun Suomi-paita pistetään päälle, se on eri juttu vielä. Se on edustustehtävä. Kun olet seurajoukkueessa penkillä, se harmittaa. Täällä se olo on täysin erilainen, jos olet penkillä. Tämä ei ole sitä arkea. Ihan sama kumpi pelaa vasempana pakkina Jere (Uronen) vai minä, niin me silti tsemppaamme toisiamme. Kilpailutilanne on terve ja seurajoukkueessa se ei yleensä ole sitä. Siellä odotetaan sitä tsäänssiä eri tavalla.

EM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovina – Suomi potkaistaan käyntiin lauantaina klo 19.00. Kaikki Suomen ottelut Viasat Jalkapallo -kanavalta, Viaplaysta ja ilmaiseksi Viafreestä.