Simo Valakarin valmentama Tromsø otti Norjan Eliteserienissä elintärkeän voiton, kun se kukisti sunnuntaina kotikentällään sarjajumbo Ranheimin 4-2. Joukkueiden välillä oli ennen ottelua eroa vain piste, mutta nyt Tromsøn ero putoamispaikkoihin kasvoi neljään pisteeseen. Karsijan paikalla majaileva Strömsgodset on kolme pistettä perässä.

Tromsøn kolme suomalaispelaajaa pelasivat ottelussa täydet minuutit – ja tekivät sen tehokkaasti. 23. minuutilla Juha Pirinen teki ottelun avausmaalin ja 44. minuutilla Onni Valakari lisäsi johdoksi 2-0. Robert Taylor puolestaan syötti voittomaaliksi jääneen 3-1 -maalin 49. peliminuutilla.

Maali oli Piriselle kauden toinen ja Valakarille jo kuudes. Taylorilla maaleja on neljä.

TIL

@TromsoIL
44’ (2-0) Kitos Soumi!!!!!!!!! Ny scoring. Ny finne. Valakari skyter med høyrefoten, og Barlow får en fot på ballen før den fyker inn i hjørnet. EYYYYA TIL!!!!

Arne J Johnsen

@ArneJJohnsen
Juha Pirinen har vært ett fuckings monster i dag. Helt sjef!

TIL

@TromsoIL
Se Gutan feire seieren mot Ranheim 😀😀😀

Norjan pääsarjaa on pelaamatta vielä neljä kierrosta. Putoamista vastaan taisteleva Tromsø kohtaa lopuissa otteluissaan vielä Sarpsborgin, Vålerengan, Oddin ja Stabaekin. Sarpsborg on siis niin ikään putoamistaistelussa, Odd tavoittelee paikkaa eurokentillä ja Vålerenga ja Stabaek löytyvät keskikastista.