”Kitos Soumi!” – Tromsølle elintärkeä voitto suomalaistrion hääriessä tehomiehinä

© Kuva: Juha Tamminen

Simo Valakarin valmentama Tromsø otti Norjan Eliteserienissä elintärkeän voiton, kun se kukisti sunnuntaina kotikentällään sarjajumbo Ranheimin 4-2. Joukkueiden välillä oli ennen ottelua eroa vain piste, mutta nyt Tromsøn ero putoamispaikkoihin kasvoi neljään pisteeseen. Karsijan paikalla majaileva Strömsgodset on kolme pistettä perässä.

Tromsøn kolme suomalaispelaajaa pelasivat ottelussa täydet minuutit – ja tekivät sen tehokkaasti. 23. minuutilla Juha Pirinen teki ottelun avausmaalin ja 44. minuutilla Onni Valakari lisäsi johdoksi 2-0. Robert Taylor puolestaan syötti voittomaaliksi jääneen 3-1 -maalin 49. peliminuutilla.

Maali oli Piriselle kauden toinen ja Valakarille jo kuudes. Taylorilla maaleja on neljä.

Norjan pääsarjaa on pelaamatta vielä neljä kierrosta. Putoamista vastaan taisteleva Tromsø kohtaa lopuissa otteluissaan vielä Sarpsborgin, Vålerengan, Oddin ja Stabaekin. Sarpsborg on siis niin ikään putoamistaistelussa, Odd tavoittelee paikkaa eurokentillä ja Vålerenga ja Stabaek löytyvät keskikastista.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!