KuPS kiinni mestaruudessa – Turussa huimaava tunnelma loppuunmyydyllä stadionilla

© Kuva: Eetu Ikola

TURKU. KuPS on tiukasti kiinni Suomen mestaruudessa, kun ensimmäinen puoliaika Interin ja KuPS:n välisessä ottelussa saatiin päätökseen Veritas Stadionilla, Turussa.

Avausjaksolla ei maaleja nähty. Molemmat joukkueet pelasivat melko turvallista jalkapalloa vältellen pallonmenetyksiä vaarallisilla alueilla. KuPS ja Inter ovat molemmat tällä kaudella kunnostautuneet todella vaarallisina vastahyökkäysjoukkueina.

Lähimmäksi maalia pääsi vierasjoukkue. Vasta yhdeksän minuuttia oli pelattu, kun KuPS-kapteeni Petteri Pennanen pääsi laukomaan noin 20 metristä Tucon pudotettua pallon alaspäin. Pennasen laukaus viuhui ylärimaan hipoen yli maalin.

Vain muutama minuutti myöhemmin Ilmari Niskanen pelasi Tommi Jyryn loistavaan tekopaikkaan, mutta Interin kokenut maalivahti Henrik Moisander venyi loistavaan torjuntaan.

Myös Inter sai muutaman vaarallisen hyökkäyksen aikaiseksi ensimmäisellä puoliajalla. Varsinkin laitapelaajien Connor Ruanen ja Niko Markkulan keskitykset tuottivat vaikeuksia KuPS-puolustukselle. Timo Furuholm pääsi 12. minuutilla puskemaan Markkulan millintarkasta keskityksestä, mutta pusku suuntautui kohti Otso Virtasta. Furuholm sai vielä paluupallon, mutta ei ehtinyt reagoimaan tilanteeseen tarpeeksi nopeasti, ja Virtanen selvitti tilanteen.

Loppuunmyydyllä Veritas Stadionilla on ollut huikea tunnelma. Kuopiolaisia on matkustanut paikan päälle yli tuhat. Molemmat kannattajakatsomot pullistelevat ja kannustus on ollut korvia huumaavaa. Kuopion katsomonosassa nähtiin myös keltamustat savut, kun joukkueet astelivat kentälle. Interin kannattajat olivat tehneet suuren tifon, joka peitti koko kannattajakatsomon.

Turun Veritas stadionilla on hieno tunnelma päätöskierroksen ottelussa. Kuva: Eetu Ikola.

Juho Hirvonen, Turku
Twitter: @jkhirvonen