KuPSin kapteeni Petteri Pennanen lähetti mestaruusjuhlien keskeltä tunteikkaan viestin edesmenneelle isälleen: ”Tämä on myös sinulle”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan mestaruuden voittaminen oli Kuopion Palloseuran kapteenille Petteri Pennaselle tunteellinen hetki monellakin tapaa.

Lauantaina Pennanen, 29, johdatti kapteenin ominaisuudessa kasvattajaseuransa sen ensimmäiseen Suomen mestaruuteen sitten vuoden 1976, kun KuPS voitti FC Interin Turun Veritas Stadionilla 2-0 Ilmari Niskasen ja Reuben Ayarnan maaleilla.

Mestaruus oli Pennaselle, kuten monelle muullekin KuPSin pelaajalle, uran ensimmäinen miesten pääsarjatasolla. Hän kertoi lauantaina lehdistölle, että pienempänä hän ajatteli KuPS:n mestaruutta unelmana, mutta viime vuosina unelmasta tuli konkreettinen tavoite.

Kaiken mestaruushumun keskellä Pennanen lähetti lauantaina illalla terveiset edesmenneelle isälleen.

– Maan päällä et peliä tänään nähnyt, mutta tiedän, että jossain siellä pilven reunalla hymyilit ja näit sen, että poikas voitti Suomen mestaruuden. Tämä on myös sinulle iskä, kirjoitti Pennanen Twitterissä.

Pennanen oli 14-vuotias, kun hänen isänsä kuoli. Hän kertoi viime vuonna Ylen haastattelussa, että puhui isänsä kanssa viimeistä kertaa, puhelimessa, ollessaan taitokisoissa Ahvenanmaalla.

– Huomenna voitat Suomen mestaruuden, Pennasen isä sanoi.

–Siitä jäi hyvä muisto. Se oli viimeinen kerta, kun hänen kanssaan puhuin.