KuPSin mestaruuden takuumies kuvaili tuntemustaan sanoinkuvaamattomaksi Ruudun haastattelussa: ”Uran ylivoimaisesti hienoin hetki”

© Kuva: Juha Tamminen

Ilmari Niskanen oli yksi Kuopion Palloseuran sankareista niin koko kaudella kuin lauantain mestaruustaistossa Interiä vastaan.

Kiuruveden Pallon kasvatti siirsi KuPSin 1-0-johtoon 52. minuutilla – ja millä tavalla! Maali oli upea. Niskanen laukoi ensin rangaistusalueen sisällä oikealla jalallaan ja käänsi sen jälkeen hänelle tulleen irtopallon vasemmalle jalalleen. Interin maalivahti Henrik Moisander ei voinut kuin katsoa toimettomana, kun pallo lähti Niskasen jalasta vasempaan ylänurkkaan.

KuPS palasi 2-0-voiton myötä Suomen mestariksi ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1976. Kun Niskanen saapui pelin jälkeen Ruudun haastatteluun, nuorukaisen adrenaliinilataus näytti olevan tapissa. Hän kuvaili tuntemuksiaan sanoinkuvaamattomaksi.

– Tämä on uran ylivoimaisesti hienoin hetki. Totta kai hieno maali, mutta se fiilis mikä on maalin jälkeen, niin se on aivan fantastinen, Niskanen sanoi.

Hänet tunnetaan pelaajana, joka ottaa riemusta kaiken irti maalin tehdessään. Niskasen tapoihin kuuluu juosta KuPSin kannattajien luo tuulettamaan osumiaan. Niin hän teki nytkin, ja paita lähti päältä.

Kannattajille laituri jakoi suurta kiitosta.

– Ihan huikea, käytännössä 12:s kenttäpelaaja meille ehdottomasti.

Niskanen on puhunut avoimesti vaikeasta alkukaudestaan. Kauden puolivälin jälkeen suunta kuitenkin vaihtui. Mitä pidemmälle kausi eteni, sen paremmaksi Niskasenkin esitykset tulivat. Niin kävi myös KuPSilla.

Heikkoon talveen peilattuna mestaruus on Jani Honkavaaran miehistöltä mieletön saavutus. Sellainen asia, jota Niskanen ei vielä pelin jälkeisessä haastattelussa käsittänyt.

– Koko loppukaudelle, viimeisten 2,5 kuukauden aikana, emme hävinneet yhden yhtä peliä ja kaadoimme käytännössä kaikki kärkijoukkueet. Tiesimme, että tulee vaikea peli. Inter on tosi laadukas joukkue kuitenkin, mutta oli meiltä kuitenkin aika vahva peli.

– Ensimmäisellä jaksolla oli jo muutama hyvä paikka, ja toisen jakson alkuun tuli kaksi hienoa maalia, ja sitten puolustettiin tosi tiiviisti. Aivan fantastinen joukkue, fantastinen yleisö, meidän fanit. Huikeaa! Niskanen päätti.

Edit klo 17.34: Lisätty otsikkoon kyseessä oleva Ruudun haastattelu.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.