KuPS:n 43 vuotta kestänyt jalkapallomestaruuden odotus saa jatkua edelleen. KuPS oli jo matkalla mestaruuteen, mutta Honka nousi lopussa 1-1 -tasapeliin.

Kuopiossa oli todellista suuren urheilujuhlan tuntua, sillä katsomo täyttyi jo todella hyvissä ajoin. Myös paikan päällä päiystäneet palomiehet seurasivat ottelua paloautonsa katolta. Toisella puoliajalla ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin KuPS:n uusi ennätysyleisö 7 114.

Kuopion keskuskentällä oli jo 70 minuuttia ennen ottelua "kaahee ryysis". Kymmenen vuotta olen täällä käynyt, mutta ikinä ei ole ollut likimainkaan näin paljon ihmisiä paikalla näin aikaisin. #KuPS #Veikkausliiga

Miska Siikaluoma

@MiskaSiikaluoma
Kuopiossa hyvä määrä yleisöä. Paras näky on kun #KuPS fanipäädyssä oleva paloauton katto on täynnä palomiehiä. Jätkillä oma VIP-katsomo. #kiinnostaa #kuopio #veikkausliiga #fchonka

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Niin hienoa, niiiiiiiiin hienoa katsottavaa Kuopiossa! Mökki aivan turvoksissa, katsojia pursuilee ympäri kenttää. Ilmassa on todellisen urheilujuhlan tuntua. #Veikkausliiga

Iikka Piiroinen

@IPiiroinen
Ats Purje meni fanikatsomoon katsomaan peliä. Legenda.
#KuPS #Veikkausliiga

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
Ottelu lähestyy!

Katsomot täyttyy hurjaa tahtia ja nyt myös kannattajat matkalla stadionilla. #KuPS #veikkausliiga #keltamustasyksy

Aija Pirinen

@AijaPirinen
#Kuopio'n Keskuskentällä #KuPS'in mestaruustaistelua seuraa ennätysyleisö: 7114 katsojaa! #Veikkausliiga

Ensimmäistä puoliaikaa kylmässä Kuopiossa hallitsi kotijoukkue. Kerran Petteri Pennanen vaati rankkaria, kun Robert Ivanov lanasi tämän nurin. Pilkkua ei kuitenkaan vihelletty, vaan Pennanen sai varoituksen sukeltamisesta. Kieltämättä KuPS-kapteeni meni helposti maihin, mutta silti varoitus oli kova tuomio.

Pennanen ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan pari minuuttia myöhemmin mies siirsi maalillaan kuopiolaiset johtoon. Honka-vahti Tim Murray lähti maaliltaan kauas vastaan, ja Pennanen sijoitti matalan kudin pelaajaruuhkan takaa kylmästi verkkoon.

Toisella puoliajalla nähtiin odotettu hetki, kun Hongan Macoumba Kandji pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kentän puolelle. Hongan tasoitusta ei kuitenkaan iskenyt Kandji, vaan toppari Ivanov, joka lakaisi pallon vapaapotkun jälkitilanteesta verkkoon. Lisämaaleja ei enää nähty, vaan pisteet menivät jakoon maalein 1-1. Näin sekä KuPS:n että Hongan komeat voittoputket menivät poikki.

Helsingissä Filip Valencic katkaisi viisi peliä kestäneen kuivan kautensa, ja Inter voitti slovenialaisen maalilla HJK:n 1-0. Tulos merkitsee sitä, että Veikkausliigan mestaruus ratkeaa vasta sarjan päätöskierroksella Turussa vajaan kahden viikon kuluttua. Inter on mestari, jos se voittaa KuPS:n. KuPS:lle riittää tasapelikin.

Mestaruussarjan kolmannessa ottelussa IFK Mariehamn ja Ilves pelasivat 2-2 -tasapelin. Ilveksen molemmat maalit syntyivät lisäajalla. Näin pronssista taistelevat Honka ja Ilves ovat tasapisteissä ennen päätöskierrosta. HJK on varmuudella viides ja IFK Mariehamn kuudes.

Haastajasarjan asetelmat ratkesivat jo tänään, ennen päätöskierrosta. Europlayoffeihin jatkavat HIFK ja FC Lahti, joskin näiden keskinäinen järjestys on vielä auki. VPS puolestaan putoaa sarjasta, ja KPV kohtaa liigakarsinnoissa viime syksyn tapaan TPS:n.