KuPS:n ennätysyleisö sai pettyä, mestaruustaistelun ratkaisu siirtyi Turkuun – VPS:n putoaminen varmistui

© Kuva: Juha Tamminen

KuPS:n 43 vuotta kestänyt jalkapallomestaruuden odotus saa jatkua edelleen. KuPS oli jo matkalla mestaruuteen, mutta Honka nousi lopussa 1-1 -tasapeliin.

Kuopiossa oli todellista suuren urheilujuhlan tuntua, sillä katsomo täyttyi jo todella hyvissä ajoin. Myös paikan päällä päiystäneet palomiehet seurasivat ottelua paloautonsa katolta. Toisella puoliajalla ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin KuPS:n uusi ennätysyleisö 7 114.

Ensimmäistä puoliaikaa kylmässä Kuopiossa hallitsi kotijoukkue. Kerran Petteri Pennanen vaati rankkaria, kun Robert Ivanov lanasi tämän nurin. Pilkkua ei kuitenkaan vihelletty, vaan Pennanen sai varoituksen sukeltamisesta. Kieltämättä KuPS-kapteeni meni helposti maihin, mutta silti varoitus oli kova tuomio.

Pennanen ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan pari minuuttia myöhemmin mies siirsi maalillaan kuopiolaiset johtoon. Honka-vahti Tim Murray lähti maaliltaan kauas vastaan, ja Pennanen sijoitti matalan kudin pelaajaruuhkan takaa kylmästi verkkoon.

Toisella puoliajalla nähtiin odotettu hetki, kun Hongan Macoumba Kandji pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kentän puolelle. Hongan tasoitusta ei kuitenkaan iskenyt Kandji, vaan toppari Ivanov, joka lakaisi pallon vapaapotkun jälkitilanteesta verkkoon. Lisämaaleja ei enää nähty, vaan pisteet menivät jakoon maalein 1-1. Näin sekä KuPS:n että Hongan komeat voittoputket menivät poikki.

Helsingissä Filip Valencic katkaisi viisi peliä kestäneen kuivan kautensa, ja Inter voitti slovenialaisen maalilla HJK:n 1-0. Tulos merkitsee sitä, että Veikkausliigan mestaruus ratkeaa vasta sarjan päätöskierroksella Turussa vajaan kahden viikon kuluttua. Inter on mestari, jos se voittaa KuPS:n. KuPS:lle riittää tasapelikin.

Mestaruussarjan kolmannessa ottelussa IFK Mariehamn ja Ilves pelasivat 2-2 -tasapelin. Ilveksen molemmat maalit syntyivät lisäajalla. Näin pronssista taistelevat Honka ja Ilves ovat tasapisteissä ennen päätöskierrosta. HJK on varmuudella viides ja IFK Mariehamn kuudes.

Haastajasarjan asetelmat ratkesivat jo tänään, ennen päätöskierrosta. Europlayoffeihin jatkavat HIFK ja FC Lahti, joskin näiden keskinäinen järjestys on vielä auki. VPS puolestaan putoaa sarjasta, ja KPV kohtaa liigakarsinnoissa viime syksyn tapaan TPS:n.

Päivän tulokset:

KuPS-Honka 1-1
HJK-Inter 0-1
IFK Mariehamn-Ilves 2-2

FC Lahti-KPV 1-4
RoPS-SJK 1-0
VPS-HIFK 2-3


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.