Loppukiri käyntiin! Teemu Pukki taistelee Englannin vuoden tehokkaimman pelaajan tittelistä

© Kuva: Getty Images

Valioliigakausi 2019-20 on vasta aluillaan, mutta kalenterivuosi 2019 alkaa lähestymään loppuaan. Vuodenvaihteen lähestyessä usein kelaillaan taaksepäin mennyttä 12 kuukautta ja Teemu Pukille tämä ajanjakso on ollut yhtä liitoa.

Perusteluita väittämälle löytyisi varmasti useita, mutta tällä kertaa katsomme hieman tarkemmin Englannin kenttien tehokkaimpien pelaajien listausta. Mikroblogipalvelu Twitterissä toimiva playmakerstats on listannut Englannin neljän korkeimman sarjatason tehokkaimmat pelaajat ja Pukin nimi komeilee listana toisella sijalla 20 maalilla ja seitsemällä maaliin johtaneella syötöllä.

Pukin edellä on ainoastaan Peterborough Unitedin Marcus Maddison, jolla on tällä hetkellä yksi tehomerkintä enemmän kuin Huuhkajat-kärjellä. Kaksikon takana kolmantena on Manchester Cityn Sergio Agüero.

Jos Pukki onnistuu pääsemään takaisin alkukauden maalivireeseen, on ykköspaikka vielä täysin tavoitettavissa.