Pudotuspelit alkoivat: Eurooppa-liigan karsintapaikasta käytiin hurjaa taistelua – Veikkausliigassa molemmat pelit menivät rangaistuspotkuille

© Kuva: Juha Tamminen

HJK ja IFK Mariehamn etenivät pudotuspelien seuraavalle kierrokselle, kun Veikkausliigassa alettiin ratkoa viimeistä paikkaa Eurooppa-liigaan keskiviikkona. Peleissä nähtiin dramatiikkaa, sillä sekä HJK:n ja FC Lahden että IFK Mariehamnin ja HIFK:n pelit ratkesivat vasta rangaistuspotkuilla.

HJK johti FC Lahtea jo 2−0, mutta vierasjoukkue tuli toisella puoliajalla tasoihin. Petteri Forsell laukoi rangaistuspotkusta helsinkiläiset johtoon, mutta loukkaantui heti sen jälkeen. Hänen tilalleen vaihdettu Evans Mensah onnistui maalinteossa heti kentälle päästyään.

Josue toi kuitenkin lahtelaiset maalin päähän niin ikään rangaistuspotkusta, kun peliä oli takana 68 minuuttia. Jasin-Amin Assehnoun tasasi puntit 79. minuutilla. Jatko-ottelussa ei nähty maaleja, ja atkaisu saatiin rangaistuspotkuilla. HJK voitti kisan Lahden epäonnistuttua kahdesti perättäin, kun HJK oli onnistunut kaikilla neljällä yrityksellään.

Stadin derby oli lähellä, kun HIFK oli rangaistuspotkujen päässä voitosta IFK Mariehamnia vastaan. Maalittomaan tasatilanteeseen sekä varsinaisella peliajalla että jatko-ottelussa päättynyt kamppailu ratkesi Amos Ekhalien lauottua saarelaisten viidennen yrityksen sisään, kun HIFK epäonnistui sitä ennen kahdesti.

HJK ja IFK Mariehamn kohtaavat toisensa seuraavalla kierroksella lauantaina. Otteluparin voittaja kohtaa ylemmässä loppusarjassa kolmanneksi sijoittuneen FC Hongan. Pudotuspelien voittaja etenee Eurooppa-liigan varsinaiseen karsintavaiheeseen.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.