River Plate varmisti aamuyöllä paikkansa Etelä-Amerikan Mestarien liigan, Copa Libertadoresin finaalissa.

Boca Juniorsin ja River Platen välierien toinen osa päättyi Bocan 1-0 -kotivoittoon, mutta River oli voittanut avausosan maalein 2-0 ja eteni siten finaaliin.

River Plate teki samalla seurahistoriaa, sillä seura ei ole koskaan aiemmin yltänyt Copa Libertadoresin finaaliin kahdesti peräkkäin. Viime joulukuussa River Plate voitti Boca Juniorsin Copa Libertadoresin finaalissa yhteismaalein 5-2.

River Platen menestys Copa Libertadoresissa on ollut hämmästyttävän hyvällä tasolla Marcelo Gallardon alaisuudessa. Gallardon kanssa River on voittanut kahdesti maanosan suurimman kilpailun ja saa nyt mahdollisuuden kolmanteen mestaruuteen.

River kohtaa finaalissa joko Grêmion tai Flamengon. Brasilialaisseurat ratkaisevat finaalipaikan kohtalon ensi yönä. Avausosa päättyi 1-1 -tasapeliin.