Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry on julkaissut tiedotteen, jossa se toivoo Huuhkajien leireilevän vain maissa, joissa ihmisoikeusasiat ovat kunnossa.

Palloliitto sai runsaasti kritiikkiä, kun miesten A-maajoukkue kävi tammikuussa leirillä Qatarissa, jossa järjestetään myös vuoden 2022 MM-kisat. Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi hiljattain Ilta-Sanomille, että Qatar on yksi vaihtoehto myös ensi vuoden leirille.

[readmore from=Qatar-2022]

– Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry toivoo maajoukkueen harjoitusleirien kohdetta valittaessa huomioitavan sen, toteutuvatko järjestäjämaassa ihmisoikeudet jakamattomasti ja yhdenvertaisesti, kommentoi SMJK tiedotteessaan.

– Suomi ei yksin päätä arvokisojen isännyydestä, mutta harjoitusleirityksiimme meillä on mahdollisuus vaikuttaa ja osoittaa edellä mainittujen arvojen olevan muutakin kuin juhlapuheiden korulauseita.

– Palloliitto voisi näin toimimalla kunnioittaa 2020-visiotaan ja osoittaa suoraselkäistä esimerkkiä, korostamalla jalkapallokentän ulkopuolisia pelisääntöjä.