Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry otti kantaa Huuhkajien leirivalintoihin: ”Palloliitto voisi osoittaa suoraselkäistä esimerkkiä”

© Kuva: Juha Tamminen
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry on julkaissut tiedotteen, jossa se toivoo Huuhkajien leireilevän vain maissa, joissa ihmisoikeusasiat ovat kunnossa.

Palloliitto sai runsaasti kritiikkiä, kun miesten A-maajoukkue kävi tammikuussa leirillä Qatarissa, jossa järjestetään myös vuoden 2022 MM-kisat. Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi hiljattain Ilta-Sanomille, että Qatar on yksi vaihtoehto myös ensi vuoden leirille.

– Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry toivoo maajoukkueen harjoitusleirien kohdetta valittaessa huomioitavan sen, toteutuvatko järjestäjämaassa ihmisoikeudet jakamattomasti ja yhdenvertaisesti, kommentoi SMJK tiedotteessaan.

– Suomi ei yksin päätä arvokisojen isännyydestä, mutta harjoitusleirityksiimme meillä on mahdollisuus vaikuttaa ja osoittaa edellä mainittujen arvojen olevan muutakin kuin juhlapuheiden korulauseita.

– Palloliitto voisi näin toimimalla kunnioittaa 2020-visiotaan ja osoittaa suoraselkäistä esimerkkiä, korostamalla jalkapallokentän ulkopuolisia pelisääntöjä.

Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!