Terveyshuolista kärsinyt Real Madridin maalivahti saa tukea maajoukkuevalmentajaltaan: ”Olen vakuuttunut, että hän on maailman paras maalivahti”

© Kuva: Getty Images

Real Madridin ykkösmaalivahtina kauden aloittanut Thibaut Courtois on paininut viime aikoina terveydellisten ongelmien kanssa. AS:n mukaan Courtois on menettänyt pari kiloa painoa.

Courtois otettiin yllättäen vaihtoon jo avauspuoliajan jälkeen reilu viikko sitten Mestarien liigassa Club Brüggea vastaan pelatussa ottelussa. Ottelun jälkeen Real Madrid tiedotti äkillisen vaihdon johtuneen siitä, että belgialaisvahti kärsisi suolitulehduksesta ja sen aiheuttamasta nestehukasta sekä elektrolyyttien epätasapainosta eikä sen takia pystynyt jatkamaan ottelua.

Belgian maajoukkueen päävalmentaja Roberto Martínez kiistää mediassa pyörineet huhut siitä, että Courtois kärsisi ahdistuneisuushäiriöstä.

– Ongelmaa ahdistuneisuuden kanssa ei ole. Hänen täytyy palautua ja saada 1,5-2 kiloa painoa, Martinez sanoi AS:n mukaan.

Courtois on palannut Belgian maajoukkueen harjoituksiin ja saattaa olla aloituskokoonpanossa torstai-iltana pelattavassa EM-karsintaottelussa San Marinoa vastaan. Sunnuntaina Belgia kohtaa Kazakstanin.

Maajoukkueessa Courtois on ollut huomattavasti paremmassa iskussa kuin Real Madridissa. Belgian paidassa lähes kaksimetrinen molari on päästänyt taakseen 0,73 maalia ottelua kohden ja pitänyt 50-prosenttisesti maalinsa puhtaana. Realissa vastaavat lukemat ovat 1,37 maalia peliä kohden ja 28 prosentin nollapelitilasto.

Courtoisin alkukausi Los Blancosissa on ollut tuskainen. Martinez jakoi silti tukeaan luottovahdilleen.

– Olen vakuuttunut siitä, että hän on maailman paras maalivahti.

Belgialla on sauma varmistaa pääsy ensi kesän EM-lopputurnaukseen San Marinoa vastaan, jos se voittaa kotiottelunsa. Ottelu alkaa klo 21.45.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille