Yle: Helmarien kapteeni puhui rakkaudestaan lajiin – ”Pelaisimme, vaikkei paikalla olisi yhtään katsojaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa tiistaina klo 19 alkavassa EM-karsintaottelussa Vaasassa Albanian. Helmarit kaatoi syyskuisessa EM-karsinta-avauksessaan saman joukkueen 3-0, ja täysi pistepotti on luonnollisesti mielessä nytkin.

Kovemmat vastustajat Skotlanti ja Portugali tulevat vastaan vasta myöhemmin, mutta Helmarien kapteeni Tinja-Riikka Korpela on jo täynnä uskoa, että Suomi palaa kahdeksan vuoden tauon jälkeen EM-tasolle.

– Euroopassa mennään kovaa vauhtia naisfutiksessa eteenpäin, ja meidän pitää pysyä siinä vauhdissa mukana. Kun viime kisat jäi väliin, niin tottakai nyt olisi tosi tärkeää päästä kisoihin, Korpela pohtii Ylen haastattelussa (Ylen koko juttu luettavissa ja katsottavissa täältä).

Kokenut maalivahti on seurannut läheltä, kuinka naisfutiksen arvostus on hiljalleen noussut. Itse hän kertoo kuulleensa koko naisten A-maajoukkueen olemassaolosta vasta teini-ikäisenä.

– Onhan se nyt ihan eri tilanne. On mahtavaa, että pikkujunnut voivat ihan pienestä asti unelmoida pääsevänsä Helmareihin pelaamaan.

Vaikka arvostus ja mielenkiinto naisfutista kohtaan onkin ollut kovassa kasvussa, eivät Korpelan omat pelihalut siitä riippuvaisia ole.

– Me rakastamme sitä mitä teemme. Pelaisimme, vaikkei tuolla olisi yhtään katsojaa katsomossa – tai yhtään tv-kameraa paikalla. Mutta on ollut hienoa nähdä, kuinka kiinnostusta on, kun vain pelejä näytetään ja meitä pelaajia tuodaan esille, Korpela jatkaa.

Suomi on nähty EM-kisoissa toistaiseksi kolmesti, vuosina 2005, 2009 ja 2013. Hollannissa pelatut vuoden 2017 EM-kisat jäivät Helmareilta väliin.

Ottelu Suomi-Albania on nähtävissä suorana Ylen TV2:ssa. Lähetys alkaa kello 18.45.