Zlatan Ibrahimović harmittelee entisen joukkueensa tilannetta: ”Sen pitäisi olla huippuseura”

© Kuva: Getty Images

Ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimović jutteli patsaansa julkistamisen yhteydessä Sky Sport Italialle.

Nykyään Yhdysvalloissa Los Angeles Galaxya edustava Ibrahimović, 38, on pelannut urallaan useissa Italian suurseuroissa.

Ruotsalaiskärjeltä kysyttiin, haluaisiko hän pelata vielä Serie A:ssa.

– Kyllä, todellakin. Tiedän, että voisin yhä olla voittava pelaaja sekä Italiassa että muissa maissa. Pärjäisin paremmin kuin heidän nykyiset pelaajansa. Sopimukseni (Galaxyn kanssa) päättyy joulukuussa, enkä osaa sanoa, mitä sen jälkeen tapahtuu.

Ibrahimović edusti Italiassa maan suurimpia seuroja Juventusta, Internazionalea ja AC Milania. Juventus on voittanut kahdeksan Serie A:n mestaruutta putkeen ja Inter tekee kovaa vauhtia paluuta Euroopan eliittiin, mutta Milan on ollut viime aikoina vaikeuksissa.

Milanilla on meneillään jo toinen päävalmentajan vaihdos tänä vuonna, sillä se antoi tiistaina kenkää Marco Giampaololle, joka ehti hoitaa tehtäviään vain seitsemässä pelissä. Keväällä päävalmentajan paikan jätti seuralegenda Gennaro Gattuso.

Ibrahimovićia harmittaa Rossonerin tilanne.

– Minusta on todella surullista nähdä Milan tuossa tilassa, sillä sen pitäisi olla huippuseura, mitä tulee tuloksiin ja investointeihin. Maailman parhaiden pelaajien pitäisi pelata siellä, mutta juuri nyt asiat eivät ole niin. Heidän on tehtävä investointeja, muuten he eivät pääse mihinkään. Laatua ei saa ilmaiseksi.

– Juventus tekee mahtavia asioita. He ovat italialaisen jalkapallon symboli maailmalla heidän joukkueensa takia. Myös Inter pärjää hyvin. Heillä on Antonio Contessa hyvä valmentaja ja he puskevat kovaa eteenpäin.

– Muut joukkueet yrittävät, mutta ne eivät ole samalla tasolla Juventuksen kanssa.