Bayern München sai taas rukkaset – lähestyykö Arsène Wengerin hetki?

© Kuva: Getty Images

Bayern München isännöi keskiviikkoiltana Mestarien liigassa kreikkalaista Olympiakosta. Väliaikaisvalmentaja Hansi Flick nostaa tiettävästi Javi Martínezin ja Thomas Müllerin avauskokoonpanoonsa. Vaikka Flickin tekemät muutokset tepsisivätkin ja Bayern piristyisi, ei yleisesti uskota Flickin saavan baijerilaisjätissä vakituista tilaisuutta.

Bayern purki sunnuntaina yhteisymmärryksessä valmentaja Niko Kovacin kanssa tämän työsopimuksen. Sen jälkeen huhut ovat velloneet kiivaina. Bayernin puheenjohtaja Uli Hoeneß on todennut uskovansa, että uusi valmentaja saadaan kiinnitettyä kolmen viikon sisällä.

Tehtävästä ovat jo ehtineet kieltäytyä Ajaxia valmentava Erik ten Hag sekä PSG-luotsi Thomas Tuchel. Keskiviikkona joukkoon liittyi myös RB Leipzigin urheilujohtaja, 61-vuotias Ralf Rangnick.

– Ei, Ralf Rangnick ei ole käytettävissä, hänen asianhoitajansa Marc Kosicke totesi Sport Bildille.

Uudeksi kärkiehdokkaaksi onkin nousemassa legendaluokan valmentaja Arsène Wenger. 70-vuotias ranskalainen on ollut sivussa valmennustöistä lähdettyään Arsenalista keväällä 2018. Wengerin osakkeita ei varmasti laske, että hän puhuu myös saksaa. Se on asia, jota on Bayernissa aina arvostettu.

Voisiko Wenger siis olla valmis siirtymään Bayern Müncheniin – seuraan, joka läksytti Wengerin Arsenalia Mestarien liigassa useaan otteeseen? Wengerin oma vastaus on yksinkertaisen selkeä: ”Totta kai!”

– Tulin tänne puhumaan (Mestarien liigan) otteluista ja aloitatte erittäin vahvasti panemalla minut paineen alle, asiantuntijavieraana ollut Wenger hymähti BeIN Sportsin TV-studiossa tiistaina Fox Sportsin mukaan.

– Totta kai olen valmis! Valmentanminen oli koko elämäni tähän saakka. Jokainen, joka on valmentanut, vastaisi samoin.

– Minulla on ikävä sitä intensiteettiä. Joitain asioita kaipaa paljon ja joitain ei ollenkaan. Nautin niistäkin, joita en kaipaa. Toisaalta jalkapallopelien voittaminen, joukkueen valmistaminen, pelaajan kehittäminen ja tunteiden jakaminen on jotain, jota ikävöin.

– Eli totta kai olisin valmis. Nousin valmennusvastuuseen 33-vuotiaana ja valmensin huipputasolla keskeytyksettä 69-vuotiaaksi. Se on 36 vuotta ilman taukoa. Toisaalta vaikka kaipaankin valmentamista, paineiden alta pois pääseminen vuodeksi ei ollut minulle hassumpaa. Minut tuntevat ihmiset sanovat, että olen nyt rentoutuneempi, Wenger jatkoi.

Bild arvelee, että Wenger voisi olla Bayernille myös yhden kauden ylimenoratkaisu. Jos konkari hoitaisi kauden 2019-2020, voisi Bayern yrittää Ten Hagia tai Tuchelia uudelleen ensi kauden valmentajakseen.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!