Brescian valmennus meni täysin uusiksi – Jesse Joronen menetti hyvän maalivahtivalmentajan: ”Lopulta varmasti hyvä ja positiivinen juttu”

© Kuva: Getty Images

Italian Serie A:ssa pelaavan Brescian seurajohto teki ison päätöksen sunnuntaina. Hellas Veronalle koetun 1-2-tappion jälkeen johto päätti, että päävalmentaja Eugenio Corin saa lähteä.

Corinin alaisuudessa sarjanousija Brescia saalisti kymmenestä sarjapelistään vain seitsemän pistettä. Huuhkajien maalivahdin Jesse Jorosen edustama joukkue on tällä hetkellä toiseksi viimeisenä sarjataulukossa.

Uusi mies penkin päähän löytyi nopeasti. Brescia kertoi tiistaina palkanneensa uudeksi päävalmentajaksi Fabio Grosson, 42, joka voitti pelaajaurallaan mm. maailmanmestaruuden Italian paidassa vuonna 2006.

Ensimmäistä kauttaan Bresciassa ja Italiassa pelaava Joronen ei pidä valmentajanvaihdoksia koskaan hyvänä asiana, mutta ei synkistele asiaa liikaa.

– On tämä (valmentajan vaihtuminen) varmasti lopulta hyvä ja positiivinen juttu, ja uusi valmentaja vaikuttaa oikein hyvältä. Ihmisenä Eugenio ja hänen valmennustiiminsä olivat ihmisinä kaikki tosi kunnollisia ja pidin heistä, niin totta kai se harmittaa. Mutta se myöskin kuuluu tähän lajiin.

– Tämä on tulosurheilua emmekä ole saaneet tarpeeksi tuloksia joukkueena, silloin se muutos tulee yleensä ensimmäisenä valmennusjohtoon, Joronen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Huuhkajien marraskuun EM-karsintaotteluiden miehistöön valittu Joronen kertoo Brescian harjoituksissa vallinneen viime aikoina ”mahtava intensiteetti ja vaatimustaso”. Isompia muutoksia valmentaja Grosso ei ole vielä rakentanut joukkueessa.

– Äijät tekevät varmasti maajoukkuetauon aikana paljon töitä taktisesti sen suhteen, että mitä valmentaja haluaa ja muuta, Joronen huomautti.

Kopparin mukaan Brescian valmennustiimistä vaihtui päävalmentajan vaihdon myötä peräti viisi ihmistä eli toisin sanoen koko koutsiryhmä meni uusiksi.

Uusi molarivalmentaja

Myös maalivahtivalmentaja vaihtui Corinin lähdön myötä. Alessandro Vitranin korvasi Brescian entinen maalivahti, seurassa uransa vuonna 2017 lopettanut Michele Arcari, 41.

Virtani oli Jorosesta erinomainen maalivahtivalmentaja, jonka kanssa maajoukkueen kakkosvahti nautti tehdä töitä. Joronen suhtautuu kuitenkin tapansa mukaan ammattimaisesti siihen, että molariosaston työt jatkuvat nyt Arcarin alaisuudessa.

– Oikein osaava kaveri. Hänellä ei ole niin pitkää kokemusta valmennushommista, koska lopetti vasta vähän aikaa sitten uransa. Vaikuttaa kuitenkin oikein pätevältä kaverilta, Joronen sanoi Arcarista.

– Virtani oli totta kai hieno valmentaja ja hieno ihminen, ja totta kai surettaa ettei enää tehdä töitä, mutta nyt pystymme ”Mickin” kanssa oppimaan uutta italialaisesta pelistä ja maalivahtikulttuurista. Otan kaikki tilaisuudet vastaan, joista on mahdollisuus oppia lisää.

Brescian pelit jatkuvat lauantaina 9.11. kotiottelulla Torinoa vastaan. Kolmen pelin tappioputkessa paineleva nousijajoukkue kaipaisi kipeästi pisteitä neljä pinnaa edellä olevaa torinolaisseuraa vastaan.

Joronen ei arvioi tulevaa ottelua yhtään erilaisemmaksi kuin mitään muutakaan peliä, vaikka joukkueiden väliset piste-erot ovatkin pienet.

– Lähtökohtaisesti kaikki pelit ovat itselleni ihan yhtä tärkeitä, ja ihan samanlaiset kolme pistettä tulee voitosta. En mieti sitä mitenkään muulla tapaa. Odotukset ulkopuolelta voivat olla erilaiset ja ne vaihtelevat pelikohtaisesti, mutta itse en pysty tuohon sen kummempia sanomaan. Oli vastassa Juventus, Torino tai mikä tahansa muu, niin ne kaikki ovat jalkapallopelejä minulle, rautjärveläinen hymähti.

Brescia-Torino näkyy lauantaina 9.11. klo 15.50 alkaen Ruudussa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.