Juventuksen tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo teki sunnuntaina jo A-maajoukkueuransa 99. maalin, kun hän johdatti Portugalin EM-karsinnoissa 2-0-vierasvoittoon Luxemburgista ja samalla ensi kesän kisoihin.

Aiemmin viime viikolla hän teki hattutempun Liettuan verkkoon. Ronaldo, 34, oli siis maajoukkuetauolla totutulla tasolla, mutta sunnuntain pelialusta Josy Barthel stadiumilla ei.

– Tällaisilla kentillä on vaikea pelata. Se oli perunapelto. En tiedä, miten tämän tason joukkueiden on tarkoitus pelata tuollaisilla kentillä, kommentoi Ronaldo Reutersin mukaan.

– Se ei ollut hyvä spektaakkeli, mutta me hoidimme työmme. Odotan innolla viidettä EM-turnaustani.

Ronaldo liittyi Portugalin maajoukkueen vahvuuteen pienimuotoisen kohun saattelemana. Hänet otettiin Juventuksen edellisessä sarjapelissä, AC Milania vastaan, vaihtoon jo 55. minuutilla, ja portugalilaistähti lähti lehtitietojen mukaan stadionilta pois jo ennen ottelun päättymistä.

Cristiano Ronaldo tuli jo pian tauon jälkeen vaihtoon AC Milania vastaan. Kuva: Getty Images

Portugalin maajoukkuekippari vaikutti suuttuneelta joutuessaan vaihtoon, mutta televisiokamerat tallensivat Ronaldon pitelemässä polveaan ja viittomassa vaihtopenkin suuntaan ennen kentältä poistumistaan. Juventuksen päävalmentaja Maurizio Sarri sanoi, että Ronaldo on kärsinyt polvivaivasta jo jonkin aikaa.

Sunnuntaina Ronaldo kertoi itse vaivoistaan lehdistölle.

– Viimeisen kolmen viikon aikana olen pelannut rajoitteiden kanssa. Mutta mitään riitaa ei ollut. Te (media) loitte sen.

– Minä yritin auttaa Juventusta. Kukaan ei pidä siitä, kun joutuu vaihtoon, mutta ymmärsin, etten ollut niin hyvässä kunnossa.

[readmore from=Ronaldo-Cristiano]

Ronaldo lisäsi, ettei ollut myöskään Portugalin peleissä ”sataprosenttisessa kunnossa” – vaikka hän tekikin niissä yhteensä neljä maalia.

– Uhrauduin joukkueen puolesta. Olisimme voineet jäädä ulos (EM-kisoista). Onneksi en ole ollut urallani juurikaan loukkaantuneena, mutta niin voi käydä.

– Kipu estää minua pelaamasta sataprosenttisesti, mutta yritän aina pelata.

Miesten maajoukkuepeleissä vain Iranin Ali Daei (109) on tehnyt enemmän maaleja kuin Ronaldo, mutta portugalilaistähti ei lepää ennen kuin ennätys on hänen.

– Sadas maali tulee luonnostaan. Ennätykset on tehty rikottavaksi ja minä aion rikkoa ne.