Englanti saanut mahtavan vastaanoton Kosovossa ennen maiden välistä EM-karsintaottelua – ”Tervetuloa, veljet”

Kosovo ja Englanti kohtaavat sunnuntaina EM-karsintaottelussa Kosovossa. Englanti on jo varmistanut kisapaikkansa ensi kesän EM-lopputurnaukseen.

Sen sijaan Kosovon mahdollisuudet ovat jo menneet, sillä Tshekki nappaa toisen kisapaikan lohkosta. Kosovo voi kuitenkin vielä päästä kisoihin Kansojen liigan kautta ensi keväänä.

Ottelu pelataan Kosovon pääkaupungissa Pristinassa. Pristinan pääaukiolla nähtiin suuri banderolli, jossa oli kuva Raheem Sterlingistä, Fabian Delphistä sekä Harry Kanesta. Lisäksi siinä oli teksti, jossa luki ”Welcome, brothers!” eli ”Tervetuloa, veljet”.

Lisäksi kaduilla on nähty useita ”Welcome And Respect” -lippuja.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate iloitsi joukkueensa saamasta hienosta vastaanotosta Kosovossa.

– Olemme saaneet todella lämpimän vastaanoton. Tämä peli on suuri juhla Kosovolle. On sääli, etteivät he voi enää edetä kisoihin karsinnoista, Southgate sanoi BBC:lle.

Kosovon puolustaja Amir Rrahmani kertoi, että tulevalla ottelulla on myös laajempi merkitys, kuin jalkapallollisesti.

– Olemme ystävällisiä, ja tietysti suhteemme Englantiin ja englantilaisiin ovat hyvät. Tämä ei ole vain poliittinen asia. Tiedä, että Englannin peleissä on ollut rasismia. En tiedä syytä, mutta meidän maassamme sitä ei voi tapahtua, Rrahmani kertoi BBC:lle.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.