IS: Niklas Moisander tarkensi kohulausuntoaan – kommentoi myös Tim Sparvin näkemystä Huuhkajissa lopettaneista pelaajista: ”Se on Timin mielipide”

© Kuva: Getty Images

Hyvin puhuttava tapaus Huuhkajien historiallisen EM-kisapaikan varmistumisen jälkeen on ollut jo maajoukkueuransa lopettaneiden pelaajien mahdollinen paluu joukkueeseen. Maajoukkueen entisen kapteenin Niklas Moisanderin nimi on tullut vahvasti esille spekulaatioissa. Kysymys kuuluu, voisiko Moisander palata Huuhkajiin arvoturnauksen ajaksi?

Kaksi vuotta sitten maajoukkueuransa lopettanut Moisander, 34, on sanonut, ettei sulje pois mahdollisuutta palata maajoukkueeseen.

– Tein päätökseni [lopettamisesta], eikä se ollut helppo. Tietysti haluaisin olla mukana EM-kisoissa, mutta se ei ole minun päätettävissäni. En edes tiedä, tarvitaanko minua. Mutta en ajattele sitä. Keskityn täysillä Werderiin ja siihen, että pääsen takaisin kuntoon, Moisander sanoi saksalaislehti Bildille.

Nyt Moisander on tarkentanut sanomaansa Ilta-Sanomien kattavassa artikkelissa.

– Haluan selkeästi sanoa, että tuo joukkue, joka meni kisoihin, ansaitsee mennä sinne. Jos sellainen tilanne tulee, että Rive (päävalmentaja Markku Kanerva) kysyy minua, en osaa sanoa, mitä sitten tapahtuu. En ole rehellisesti sanoen miettinyt asiaa, Moisander kertoi IS:lle.

– Tämä ei ole minun päätökseni. Enkä missään nimessä kampanjoi itseni puolesta tai anele, että ottakaa minut mukaan.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa maajoukkueen viimeisen EM-karsintapelin jälkeen, että maajoukkueuransa lopettaneiden pelaajien paluu joukkueeseen tuntuisi oudolta.

Moisander suhtautuu asiaan ymmärtävästi.

– Se on Timin mielipide, ja hänellä on oikeus siihen. Tietyllä tapaa hän on oikeassa, että jos lopettaa maajoukkueessa, lopettaa maajoukkueessa. Ymmärrän sen näkökantin. Jos Tim sanoo noin ja koko joukkue on tuota mieltä, on turha edes puhua minun mahdollisesta paluustani. Jos koko joukkue on sitä mieltä, ettei minua tarvita, ja Rive myös, sitten se on niin, Moisander selitti.

– Totta kai minunkin mielestäni kisoihin pitää mennä paras joukkue ja voi vielä tapahtua loukkaantumisia, sun muuta. Mutta minun mielipiteelläni ei ole tällä hetkellä hirveästi väliä. Rive tekee päätökset.

Maajoukkueuran päättäminen oli Moisanderille vaikea, mutta hänen mielestään lopulta oikea ratkaisu. EM-kisapaikka oli hänelle pitkäaikainen unelma.

– Mietin silloin lopettamista pitkään, eikä se ollut helppo päätös. Tiesin myös, että jos näin käy, minun täytyy vain elää sen kanssa. Tein päätökseni ja seison sen takana – tämä on elämää. Enkä usko, että olisin viime kaudella voinut pelata niin hyvin Bremenissä, jos minulla olisin ollut vielä maajoukkuepelitkin.

Hän kertoi olevansa iloinen koko joukkueen ja suomalaisen jalkapallon puolesta. Suomi pelaa ensi kesänä jalkapallon arvoturnauksessa ensimmäistä kertaa koskaan.

Hiljattain jatkosopimuksen Bremenin kanssa solminut Moisander toivoo, että hänen tuoreet kommenttinsa IS:lle toisivat selkeyttä hänen ympärillään kuumina käyneisiin paluuhuhuihin ja reaktioihin.

– Toivon, että tämän haastattelun jälkeen saadaan vähän selkeyttä tähän asiaan. Olen lukenut Suomessa kommentteja ja otsikoita, jotka eivät minusta pitäneet ihan paikkaansa, Moisander sanoi.

Kanerva ei ole ottanut Moisanderiin vielä yhteyttä. Suomalaistoppari sanoi IS:lle, ettei ole sitä odottanutkaan.