Jet lag ei ole tällä kertaa Huuhkajien avainpelaajan kiusana – kertoi, miten pelituntuma on pysynyt yllä lähes kuukausi sitten päättyneen kauden jälkeen

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingistä pitää matkustaa pitkä matka päästäkseen Minnesotan osavaltioon, joka sijaitsee reilun 8400 kilometrin päässä. Keskimääräinen lentoaika parin välilaskun kautta on noin 14 tuntia per suunta.

Kun miettii tuota matkustusaikaa ja lisää päälle kahdeksan tunnin aikaeron, ei ole ihme, että MLS:ssä pelaavien Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaajien kohdalla puhutaan usein rasituksesta, kun edessä on maajoukkuetauko ja kokoontuminen Suomessa. Pelaajien kroppa on kovilla, kun pitkän lentämisen kaupan päällisenä saattaa tulla kiusallinen ja ei-toivottu jet lag eli aikaeroväsymys.

Tällä kertaa kyseinen vaiva ei ole Robin Lodin riesana. Huuhkajien avainhahmoihin lukeutuvan laiturin kausi Yhdysvaltojen pääsarjassa päättyi Minnesota Unitedin kanssa jo 21. lokakuuta, kun joukkue tippui sarjan pudotuspeleissä Zlatan Ibrahimovicin tähdittämälle Los Angeles Galaxylle.

Nyt Lod on Huuhkajien matkassa hyvin levänneenä. Hän antaa ymmärtää, ettei jet lag ole vaivannut liikaa aikaisemmissakaan karsintapeleissä.

– Vaikea sitä on sanoa, kun ei sitä itse ajattele niin, että se hirveästi vaikuttaisi. Koittaa itse aina henkisesti valmistautua siihen, että olisi parhaalla mahdollisella fiiliksellä kaikissa peleissä, niin ei halua antaa sille hirveästi arvoa, että hitsi kun on nukkunut vähän huonommin tai nyt väsyttää, Lod sanoiSuplan Week of Football -podcastissa.

– Ne ensimmäiset päivät ovat aina ehkä niitä vähän vaikeampia, mutta itse olen ainakin niin hyvä nukkuja, että kun laittaa vaan silmät kiinni, niin uni tulee, niin ei se ole niin paljon haitannut.

Podcastissa Lod kertoi, miten hän on viettänyt aikaa Suomessa MLS-kauden päättymisen jälkeen. Peleistä on kulunut pian kuukausi, mutta se ei haittaa perjantaina Liechtensteinia pelattavan EM-karsintaottelun alla.

– Paljon olen viettänyt aikaa perheen kaa. Kun on niin kaukana poissa vanhemmista, veljistä ja läheisimmistä kavereista, niin heidän kanssaan on tullut vietettyä todella paljon enemmän aikaa kuin normaalisti. Ollut tosi kivaa, Lod iloitsi.

Suurmetsän Urheilijoiden kasvatti vakuuttaa pitäneensä itsensä kunnossa kauden päättymisen jälkeen. Sen eteen Lod on harjoitellut entisen seuransa HJK:n kanssa.

– Sitten olen kuitenkin treenannut vähän itsekseni, käynyt Klubin kanssa treenaamassa ja pitänyt kuntoa ja pallotatsia yllä.

Perjantain EM-karsintapelistä tuntuu puhuvan koko suomalainen jalkapallokansa. Ja ihmekös tuo, kun tietää ottelun panokset. Suomi varmistaisi voitolla pääsyn EM-kisoihin ja samalla maajoukkueen historian ensimmäisen arvoturnauspaikan.

– Tosi odottavat fiilikset, voisi sanoa. Kyllä huomaa, että porukka on ihan innoissaan ja hyvällä fiiliksellä ja odottaa peliä kuin kuuta nousevaa, että pääsee pelaamaan ja ehkä toivottavasti varmistamaan sen paikan.

– Kaikki odottavat sitä, että pääsee antamaan kaikkensa kentälle ja saa konkretisoitua sen, Lod kertoi.

Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa (https://viaplay.fi/) vietetään EM-etkoja perjantaiaamusta 15.11. lähtien Huuhkajat-aiheisten ohjelmien parissa. Suora studiolähetys klo 19.00 alkavasta Suomi−Liechtenstein-ottelusta käynnistyy jo klo 16 myös Viafreessä. Ottelu näkyy suorana myös Nelosen tv-kanavalla.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.