Keith Armstrong nosti esiin kaksi ongelmakohtaa Suomen joukkueessa – ”Eivät täytä kriteerejä”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen esitys Kreikkaa vastaan jätti runsaasti kysymyksiä pelaamiseen ja pelaajavalintoihin liittyen.

Nyt EM-karsinnat on pelattu ja Suomi on mukana ensi kesän EM-kisoissa. Karsintojen päätösottelussa Kreikkaa vastaan päävalmentaja Markku Kanerva teki muutamia pelaajakokeiluja. Viasatin asiantuntijan, Keith Armstrongin, mukaan kokeilut osoittivat, kuinka merkittävä ongelmakohta Suomella on topparimateriaalissa.

– Luulen, että tämä [peli Kreikkaa vastaan] vastasi muutamaan Riven [Kanerva] ja valmennusjohdon kysymykseen. Me tiesimme, että Kreikka on joukkueena aika hyvässä formissa. Vierasottelu meni käsikirjoituksen mukaan, mutta vastauksia saatiin kysymyksiin.

Armstrongin mielestä Väisäsen veljekset Sauli ja Leo eivät aivan täyttäneet odotuksia tai ainakaan he eivät kyenneet täyttämään Joona Toivion ja Paulus Arajuuren saappaita.

– Jos meiltä puuttuu keskuspuolustuksen kaksikko [Toivio ja Arajuuri], tuleeko meille ongelmia? Mielestäni tulee. He [Väisäset] eivät täytä kriteerejä. Ilman Arajuurta ja Toiviota keskuspuolustuksessa, oliko siellä yhtään johtajaa? Kuten sanoin tuossa yhdessä maalissa, kukaan ei puhunut.

Pasi Rautiainen oli samoilla linjoilla Armstrongin kanssa siinä, että hyvällä kommunikoinnilla takaiskumaalit olisivat olleet estettävissä. Toisaalta Armstrong muistutti:

– Ehkä tämä kertoi myös siitä, etteivä nämä jätkät ole pelanneet kovin paljon yhdessä.

Väisäsen veljekset kertoivat pelanneensa Kreikkaa vastaan ensimmäistä kertaa yhdessä kilpailullisessa ottelussa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.