Lännen Media: Palloliitto selviää ilman rangaistusta kannattajien kentälle ryntäyksestä

© Kuva:

Euroopan jalkapalloliitto Uefa ei aio rangaista Suomen Palloliittoa kannattajien kentälle ryntäyksestä, kertoo Lännen Media.

Kentälle ryntäsi viime perjantaina yli tuhat kannattajaa, kun Huuhkajat varmisti historiallisesti paikkansa ensi kesän EM-kisoissa 3-0-voitolla Liechtensteinia vastaan.

Lännen Media kysyi Uefan mediapalvelulta mahdollisista sakoista ja sai vastaukseksi, että ”Mitään kurinpitomenettelyjä ei ole aloitettu perjantaina 15. marraskuuta pelatun Suomi–Liechtenstein-karsintaottelun jälkeen.” Mediapalvelun mukaan tieto on tarkastettu ja saatu Uefan kurinpitomenettelystä vastaavilta.

Iltalehti kysyi asiasta Palloliiton pääsihteeriltä Marco Casagrandelta, joka ei voinut vahvistaa Lännen Median uutista.

Uefa julkaisi keskiviikkona verkkosivuillaan marraskuun EM-karsintaotteluihin liittyviä kurinpidollisia päätöksiä, mutta listalta ei löydy mainintaa Suomen ja Liechtensteinin välisestä ottelusta.

Lännen Median mukaan Suomen tapauksessa lieventävänä asianhaarana voidaan pitää saavutuksen historiallisuutta ja sitä, että Palloliitto oli varoittanut Uefaa mahdollisesta ryntäyksestä etukäteen. Lisäksi järjestyksenvalvojilla oli varasuunnitelma pelaajien ja tuomarien turvaamiseksi, kun he asettautuivat tiiviiseen ketjuun pukukoppikäytävän edustalle.