Honka voitti Veikkausliigan eurolopputurnauksen finaalissa IFK Mariehamnin yhteismaalein 3-1 ja sai siten paikan ensi kauden Eurooppa-liigan karsintoihin, mutta kotikentällään Honka ei europelejä pelaa.

Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen muistuttaa Länsiväylän haastattelussa, että Tapiolan urheilupuiston stadion ei täytä Euroopan jalkapalloliiton Uefan vaatimuksia.

- Tapiolassa ei ole kiinteitä katsomoita. Stadioneilla, joissa on siirtokatsomot, ovat Uefan seurajoukkueiden, maajoukkueiden ja nuorten maajoukkueiden ottelut kiellettyjä.

– Siirtokatsomot, jollaisia Tapiolan putkikatsomot ovat, on tarkoitettu väliaikaiseen käyttöön. Espoossa ne tosin ovat olleet käytössä pitkään.

Auvinen mukaan Espoossa on jo pitkään tiedetty, että Tapiolan puitteet eivät täytä vaatimuksia.

– Tämä on tuttu asia FC Hongalle ja kaupungille. Onneksi stadionhanke etenee. Sitä on odotettu liiankin pitkään, Auvinen toteaa.

Esport Hongan puheenjohtajan Färid Ainetdinin mukaan Honka käyttää ensi kesänä Eurooppa-liigan karsinnoissa Helsingin Töölössä sijaitsevaa Telia 5G Areenaa, jonka se on ilmoittanut varakentäkseen.

– Joukkue on näyttänyt, että Espooseen tarvitaan kriteerit täyttävä stadion. Joukkueemme on mennyt eteenpäin ja sama on onneksi nyt stadionhankkeenkin tilanne, Ainetdin kommentoi Länsiväylälle.

- Meidän toiveemme on, että Tapiolan uuden stadionin rakennusaikana nykyinen kenttä olisi käytössä. Se vaatisi uuden stadionin paikan pientä viilausta.

- Jokainen vuosi, jolloin Espoossa ei voi olosuhteiden vuoksi pelata kansainvälisiä otteluja, on huono asia.