Leverkusenin viime hetken takaiskulta Mestarien liigassa pelastanut Lukas Hradecky suitsutti voittoa: ”Olemme olleet rankassa vaiheessa”

© Kuva: Getty Images

Bayer Leverkusen saavutti ensimmäisen voittonsa tämän kauden Mestarien liigassa keskiviikkoiltana, kun se kaatoi Espanjan jättiseuran Atlético Madridin 2-1 lohkovaiheen neljännellä kierroksella.

Samalla Leverkusen avasi pistetilinsä D-lohkossa ja jakaa nyt lohkon jumbotilan Moskovan Lokomotivin kanssa.

Keskiviikon voitto oli Leverkusenille tärkeä niin itseluottamuksen kuin koko muunkin henkisen puolen kannalta. Saksalaisseura osoitti kolmen europelitappion jälkeen pystyvänsä kukistamaan maailman suurimman seurajoukkuekilpailun kärkijoukkueisiin pitkään kuuluneen Atléticon.

– Kaikki toimi meillä tänään. Pistimme pystyyn todella hyvän esityksen, taistelimme loppuun asti ja kannattajat kannattattelivat meitä koko ajan. Ratkaisuhetket olivat liian hektisiä minun makuuni, mutta pysyimme tiiviinä ja ansaitsimme voittaa, Leverkusenin suomalaismaalivahti Lukas Hradecky sanoi Uefan verkkosivuilla pelin jälkeen.

Kuten Hradecky asian esitti, pelin lopussa tilanne oli miehen alivoimalla Nadiem Amirin ulosajon myötä pelanneen Leverkusenin kannalta nimenomaan hektinen. Álvaro Morata pääsi laukomaan viime hetkillä vain muutamasta metristä, mutta Hradecky venyi huipputorjuntaan ja pelasti joukkueensa. Samalla Leverkusenin jatkohaaveet pysyivät yhä elossa.

Voitto merkitsi paljon niin Huuhkajien ykkösvahdille kuin koko Leverkusenin joukkueella. Loppuvihellyksen kuuluessa turkulainen ja koko muu kotijoukkue tuuletti riemukkaasti kolmea pistettä.

– Sen pystyi näkemään reaktiostamme, miten paljon se merkitsi meille. Olemme olleet rankassa vaiheessa, ja halusimme saada tulosta erityisesti Mestarien liigassa, Hradecky kertoi.

Turhan pitkää lepohetkeä Leverkusen ei saa, sillä se pelaa jo sunnuntaina vieraspelin Wolfsburgia vastaan Bundesliigassa.