Ensi kesän EM-kisojen lohkoarvonta suoritetaan tänään, lauantaina, Romanian Bukarestissa, ja mukana on ensimmäistä kertaa myös Suomen miesten A-maajoukkue.

Huuhkajat selvitti ensimmäistä kertaa tiensä arvokisoihin tullen EM-karsintalohkossaan toiseksi.

Illan arvonnassa ei ole yhtä paljon jännitettävää kuin aikaisempina vuosina, koska kaikki kisoihin selviytyneet isäntämaat on sijoitettu suoraan omassa maassaan pelattavaan alkulohkoon. Lisäksi tiettyjä maita ei voida arpoa poliittisista syistä samaan lohkoon.

Näin ollen tiedetään jo, että Huuhkajat pelaa joko lohkossa A tai B.

Lohko A pelataan Roomassa ja Bakussa, ja siinä on varmuudella Suomen karsintalohkon ylivoimaisesti voittanut isäntämaa Italia.

Lohko B pelataan Pietarissa ja Kööpenhaminassa, ja siinä asetelmat ovat ennakkoon vielä selkeämmät. B-lohkossa ovat varmuudella isäntämaat Venäjä ja Tanska sekä ykköskorista Fifa-rankingin kärkimaa Belgia.

Suomi ja Wales ovat neloskorin ainoat maat, jotka voidaan arpoa lohkoihin A ja B.

LUE MYÖS: Mihin lohkoon Huuhkajat päätyy? – Näin voit katsoa lauantain EM-lohkoarvontaa

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Huuhkajien sosiaalisessa mediassa, että toivoo joukkueensa päätyvän mieluummin lohko B:hen.

– Kyllä toi Köpis-Pietari -kaksikko houkuttelee, ihan noin logistiikan kannalta, ja varmaan faneillekin olisi helpompi tulla paikan päälle.

Lohko B:n joukkueet tiedetään koviksi jalkapallomaiksi, mutta lohko A:han saattaa päätyä vielä haastavampia vastustajia. Kanerva paljasti, mitkä joukkueet hän haluaisi välttää, jos Huuhkajat matkaa ensi kesänä Roomaan ja Bakuun.

– Kakkoskorista maailmanmestari Ranska voisi olla aika haastava, sekä sitten hallitseva Euroopan mestari ja Nations Leaguen voittaja Portugali kolmoskorista. Se olis se kuolemanlohko. Toki kaikkihan ne kovia on, tuumi Kanerva naureskellen.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Mitkä olisivat "Rive" Kanervan suosikkipelipaikat EM-lopputurnauksessa? Arvontaan vielä vajaa 7 tuntia. #Huuhkajat #EURO2020

Huuhkajat

@Huuhkajat
EM-lohkoarvonta on edessä illalla. Ketkä ovat "Riven" toivevastustajat ja mitkä maat hän haluaisi välttää. #Huuhkajat #EURO2020