MTV: Ari Lahdella selvä toive EM-lohkoarvontaan: ”Sinne saisimme hyvän määrän suomalaisia”

© Kuva: Juha Tamminen

Varsinaiset EM-karsinnat ovat nyt ohi, ja Suomi on mukana yhdeksän päivän päästä suoritettavissa alkulohkoarvonnoissa. Erityisen avoin Huuhkajien arvonta ei ole, sillä vaihtoehtoja on vain kaksi. Suomi arvotaan joko lohkoon A tai lohkoon B. Lohkoarvonnan perusteista voi lukea lisää täältä.

Jos arpa heittää Suomen lohkoon B, ovat vastustajat jo selvillä. Tällöin Suomi pelaisi Belgiaa, Venäjää ja Tanskaa vastaan – kahta viimeksimainittua vastaan näiden kotikentillä.

Jos Suomi taas arvotaan lohkoon A, kohtaa Huuhkajat tutun vastustajan Italian tämän kotikentällä sekä kaksi muuta maata puolueettomalla kentällä Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa. Rooman ja Bakun lohkossa vastustajavaihtoehdot ovat moninaiset. Hirveimmillään onnetar voisi tarjota Suomelle todellisen kuolemanlohkon, jossa pelaisivat Italian ja Suomen lisäksi Ranska ja Portugali. Esimerkkilohko Italia, Sveitsi, Tshekki ja Suomi kuulostaisi jo paljon inhimillisemmältä.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti ottaisi joka tapauksessa huomattavasti mieluummin Suomelle lohkon B. Tämä johtuu ennen kaikkea logistisista syistä. Lahti jakoi näkemyksiään MTV:lle. Koko juttu on luettavissa täältä.

– Jos ajatellaan fanien kannalta ja myös joukkueen matkustamisen sekä siihen liittyvien rasitusten kannalta, tietyllä tavalla Pietarin ja Kööpenhaminan lohko olisi mieluisampi. Erityisesti sen takia, että haluaisimme, että suomalaiset fanit pääsevät näkemään kisoja suurin joukoin, Lahti perusteli kantaansa MTV Urheilulle.

– Pietari on lähellä, sinne pääsee junalla ja siellä on iso stadion – sinne saisimme varmasti hyvän määrän suomalaisia. Kööpenhaminassa on vähän pienempi stadion, mutta se on kuitenkin lähellä. Saataisiin varmasti hyvä meno sinnekin.

Lahden mukaan Suomi saisi Pietariin noin 10 000 lipun kiintiön ja Kööpenhaminaan noin 5 000 lippua. Bakuun matkaavia kisaturisteja olisi luultavasti vähemmän kuin muualle.

– Bakuun on varmasti kaikkein helpoin saada lippuja. Se on siinä mielessä hyvä paikka, mutta se on aika kaukana, Lahti aprikoi.

Lahti kertoo myös, että Suomen joukkue matkustanee ensimmäiselle ottelupaikkakunnalleen noin viisi-kuusi päivää ennen kisojen alkua. Kisat alkavat 12. kesäkuuta Roomassa pelattavalla avausottelulla.