Näin paljon Simo Valakari ja Norjan liigaseuran muut suomalaiset tienasivat vuonomaassa

© Kuva: Juha Tamminen

Tällä viikolla verotiedot julkaistiin muun muassa Norjassa. Samalla Tromssan paikallismedia itromso on selvittänyt, paljonko paikallisen jalkapallon liigaseuran Tromsö IL:n riveissä maksetaan palkkaa.

Tapetille nousi luonnollisesti päävalmentaja Simo Valakarin palkka. Suomalaisluotsi tienasi vuonna 2018 verotettavaa ansiotuloa 1,6 miljoonaa Norjan kruunua eli noin 160 000 euroa.

Myös Valakarin poika Onni Valakari sekä kaksi muuta suomalaispelaajaa, Huuhkajien Juha Pirinen ja Robert Taylor, pelaavat Tromsössa. Taylor tienasi viime vuonna lähes 60 000 euroa, puolikkaan kauden puolestaan kesken sesongin tapahtuneen siirtonsa myötä pelannut Onni Valakari noin 15 000 euroa.

Pirinen pelasi kauden 2018 vielä HJK:n riveissä eikä hänen tulojaan sen takia löydy vuonomaan verotiedoista.

On huomioitavaa, etteivät verotiedot välttämättä kerro koko totuutta tuloista, sillä urheilijat voivat rahastoida tulojaan. Rahastoissa olevat varat näkyvät verotiedoissa vasta, kun niitä nostetaan pois uran jälkeen.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!