Nyt puhuu Arsenalin kapteeninnauhan menettänyt Granit Xhaka: ”Minusta siinä ei ole järkeä, että loukkaa ja herjaa omaa kapteeniaan”

© Kuva: Getty Images

Arsenalin keskikenttäpelaaja Granit Xhaka sanoo, että hänen saamansa kohtelu seuran omilta kannattajilta viime kuun ottelussa Crystal Palacea vastaan oli ”perusteetonta”.

Osa Arsenalin kotikannattajista vihelsi ja buuasi Sveitsin maajoukkuepelaaja Xhakalle, 27, kun hänet otettiin tunnin kohdalla vaihtoon. Xhaka taputti sarkastisesti, kiroili yleisölle ja kehotti heitä pitämään enemmän ääntä, kun hän asteli pois kentältä. Lopuksi hän otti pelipaitansa pois ja painui suoraan stadionin uumeniin.

Xhakaa ei ole sen jälkeen valittu kertaakaan Arsenalin kokoonpanoon, ja hän menetti myös joukkueen kapteeninnauhan, jonka hän sai tällä kaudella.

Siirtohuhut ovat vieneet Xhakaa pois Arsenalista, jonka manageri Unai Emerykin myönsi, ettei sveitsiläinen välttämättä enää pelaa seurassa.

Xhaka pahoitteli jo käytöstään sosiaalisessa mediassa ja sanoi, että hän saavutti ”kiehumispisteensä” viikkoja jatkuneiden solvausten takia. Hän kertoi myös, että oli saanut viestejä, joissa häntä ja hänen perhettään uhkailtiin väkivallalla.

Nyt Xhaka on antanut myös ensimmäisen haastattelunsa tapahtuneen jälkeen, sveitsiläislehti Blickille.

– Se tuntui minusta todella pahalta ja sekoitti tunteeni, kun näin numeroni neljännen tuomarin taululla ja kannattajat reagoivat sillä tavalla, sanoi Xhaka FourFourTwon mukaan.

– Se oli todella tuskallista ja turhauttavaa.

– Minusta se (kannattajien) reaktio oli käsittämätön, etenkin ottaen huomioon sen rajuuden ja vihamielisyyden. Kannattajat ovat olleet olennainen osa tätä lajia niin kauan kuin muistan. Ja minä arvostan suuresti kannattajien omistautuneisuutta ja sitä, millaisia vaikeuksia he ovat valmiita kohtamaan auttaakseen meitä pelaajia.

– Jos minä saan rakentavaa kritiikkiä tai vielä rajumpia parjauksia kohdalleni, yritän käsitellä ne rauhallisesti ja objektiivisesti. Se on kestettävä, jos me pelaamme huonosti. Tiedän sen liiankin hyvin [edellisistä seuroistani] Baselista ja Mönchengladbachista. Mutta se, mitä täällä tapahtui, oli epätavallista ja yliampuvaa ja perusteetonta.

– Minusta siinä ei ole järkeä, että loukkaa ja herjaa omaa kapteeniaan, aiheuttaa levottomuutta ja huonoa tuulta joukkueelle, jota kannattaa.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.