Huuhkajien entinen kapteeni Niklas Moisander kertoi saksalaislehti Bildin haastattelussa, että haluaisi olla mukana ensi kesän EM-kisoissa.

Saksan Bundesliigassa pelaavaa Werder Bremeniä edustava Moisander, 34, lopetti maajoukkueuransa kaksi vuotta sitten pelattuaan Suomen paidassa 62 A-maaottelua.

Päättyneissä EM-karsinnoissa Suomen miesten A-maajoukkue saavutti historiansa ensimmäisen arvokisapaikkansa tullen karsintalohkossaan toiseksi. Huuhkajat arvotaan tulevana lauantaina ensi kesän kisojen alkulohkoon A tai B.

Yle kysyi Moisanderilta mahdollisesta paluusta A-maajoukkueeseen kisapaikan varmistuttua.

– Tuo on vaikea kysymys. Ei ole tullut ajateltua asiaa vielä.

Niklas Moisander pelasi viimeksi Suomen A-maajoukkueessa marraskuussa 2017. Kuva: Juha Tamminen

– Olen ylpeä jätkistä. He ovat sen homman tehneet, he ovat päässeet kisoihin ja he ansaitsevat olla siellä. Tällä hetkellä ei kannata puhua siitä, kiinnostaisiko minua palata, kommentoi Moisander toissa viikolla.

Bildin haastattelussa Moisanderin vastauksen sävy oli hieman erilainen, mutta hän painotti, että mikään ei ole vielä varmaa.

– Tein päätökseni [lopettamisesta], eikä se ollut helppo. Tietysti haluaisin olla mukana EM-kisoissa, mutta se ei ole minun päätettävissäni. En edes tiedä, tarvitaanko minua. Mutta en ajattele sitä. Keskityn täysillä Werderiin ja siihen, että pääsen takaisin kuntoon, sanoi Moisander, joka on ollut lihasvamman takia sivussa tositoimista syyskuun alusta lähtien.

Hän on edustanut Werder Bremeniä kesästä 2016 asti ja toimii nykyään saksalaisjoukkueen kapteenina. Moisander solmi tällä viikolla Werderin kanssa jatkosopimuksen, joka ulottaa saksalaismedian mukaan ensi kauden loppuun.