Onko hän uusi Bayern-luotsi? Vahvoja signaaleja ratkaisevista suunnista

© Kuva: Getty Images

Vaikka Bayern München johtaakin puhtaalla pelillä omaa Mestarien liigan lohkoaan, on kotimaan kentillä ollut vaikeaa. Bundesliigassa se on vasta neljäntenä, neljä pistettä kärjestä, ja vaikka Saksan Cupissa viikolla jatkopaikka irtosikin, oli peliesitys altavastaaja-Bochumia vastaan kaukana vakuuttavasta.

Se, että sekä tuloksissa että esityksissä on toivomisen varaa, johti lopulta siihen, että Niko Kovac saa tyhjentää työpöytänsä. Kroatian entisen maajoukkuepelaajan sopimuskaudesta jäi käyttämättä yli puolet. Tilapäisesti valmennusvastuun ottaa Hans-Dieter Flick. ”Hansi” Flick liittyi Bayernin valmennusryhmään tälle kaudelle toimittuaan aiemmin muun muassa kahdeksan vuoden ajan Joachim Löwin apulaisena Saksan A-maajoukkueessa.

On epätodennäköistä, etä Flick saisi Bayernissa pysyvän pestin, joten huhut Kovacin seuraajasta vellonevat lähipäivinä vilkkaina. Jo nyt juoruissa on mainittu muun muassa José Mourinho sekä Massimiliano Allegri. Mourinhon arvellaan kuitenkin vartovan töitä Englannista, ja Allegrin rasitteena on saksan kielen taitamattomuus – seikka, jota on Bayernin leirissä aina arvostettu.

Saksalaismediassa on pyöritelty viime päivinä ahkerasti nimeä Erik ten Hag. 49-vuotias hollantilainen johdatti viime keväänä Ajaxin sensaatiomaisesti Mestarien liigan välieriin, ja häneltä löytyy myös Bayern-taustaa. Siksi valinta olisi jopa looginen.

Ten Hag on toki edelleen Ajaxin valmentaja, mutta Bayern-siirron todennäköisyyttä nostaa se, että sekä hän itse että Ajaxin edustaja ovat antaneet myötämielisiä kommentteja tätä työtä kohtaan. Kommentit annettiin lehdistölle jo ennen tietoa Kovacin potkuista. Ter Hag myönsi Kickerin haastattelussa, että ilahtuisi Bayernin tarjouksesta.

– Silloin en sulkisi mitään pois laskuista. Olen kuitenkin melkein 50-vuotias (toim. huom. 49 vuotta) enkä mikään haaveilija. Se voi tulla – tai olla tulematta, Ten Hag vastasi.

– Olen Ajaxissa täydellisen tyytyväinen ja onnellinen. Tiedän kuitenkin, etten valmenna täällä kymmentä vuotta. Jonain päivänä hyvästelemme toisemme.

Pian Ten Hagin lausuntojen jälkeen Bayernin valmentamisen mahdollisuudesta kysyttiin myös Ajaxin urheilujohtaja Marc Overmarsilta. Entisen huippulaiturin mukaan Ajax ei panisi kapuloita rattaisiin, jos Ten Hagille tarjottaisiin töitä.

– Olen iloinen Bayernin kiinnostuksesta. Mitä useampaa seuraa hän kiinnostaa, sitä paremmin hän (Ten Hag) tekee työnsä. Se on hyvä merkki, Overmars sanoi Fox Sportsille.

– Aina kannattaa pysyä realistisena. Jos jokin noin suuri seura lähestyy, niin kuinka harvinainen sellainen tilaisuus on? Sellaista kannattaa aina harkita.

Overmarsin mukaan Ten Hagin korvaajan löytäminen ei olisi mahdotonta, sillä Ajaxissa pidetään jokaiseen pestiin mahdollisia vaihtoehtoja silmällä. Ilmaiseksi valmentajaa ei silti varmasti Amsterdamista mukaan vietäisi.

– Mahdollisia korvaajia on minun paikalleni, pelaajien tilalle ja aivan samoin myös Erikille. Hän on kuitenkin vasta äskettäin jatkanut sopimustaan, Overmars muistutti.

Erik ten Hag valmensi Bayern Münchenin reservijoukkuetta vuosina 2013-2015.

Lähteet: Transfermarkt ja Sport1


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!