Perjantai 15.11. voi olla historiallinen päivä. Jos Suomi voittaa tuolloin Helsingissä Liechtensteinin, varmistuu maamme historian ensimmäinen jalkapalloilun miesten arvokisapaikka.

Ottelun selostaminen on epäilemättä suuri kunnia Ville Kuusiselle, joka välittää pelin Suomen kansan kuultaville niin Viasatin kuin tällä kertaa myös Nelosenkin kautta. Jos Huuhkajat kisapaikan nappaa – joko jo perjantaina tai maanantaina Kreikka-pelissä – tulee myös Kuusinen historiallisen hetken selostajana ottamaan paikkansa historiassa.

31-vuotias selostaja uskoo, että näin myös käy.

– En ole huolissani. Ne kaksi edellistä ottelua olivat joukkueen näkökulmasta hyvä mittari, Kuusinen sanoo Tamperelaisen haastattelussa (koko juttu luettavissa täältä).

[readmore from=Huuhkajat]

– Ensin oli se kaamea vierasottelu Bosniaa vastaan, jossa Suomella ei ollut oikeastaan palaakaan. Se, miten joukkue kokosi tästä itsensä Turkuun ja Armenia-otteluun, kertoo kaiken siitä millainen jengi nyt on koossa. Alkuvihellyksestä jälkeen matsi oli täysin hallinnassa, eikä lopputulos ollut millään muotoa yllätys.

– Sanotaan vaikka niin, että jos kaksikymmentä kertaa pelataan Liechtensteinia vastaan niin että Suomen maajoukkue pelaa edes vähän omalla tasollaan, niin Suomi voittaa niistä matseista varmuudella 19, Kuusinen uskoo.