Perjantaina arvottiin EM-karsintojen pudotuspelien otteluparit, jotka perustuivat Nations Leaguessa menestymiseen.

Nations Leaguen A-divisioonasta jatkokarsintoihin päätyi vain lohkonsa hännille jäänyt Islanti, kun muut lohkojumbot Saksa, Kroatia ja Puola varmistivat EM-kisapaikan suoraan karsinnoista. Viime MM-kisoissa nähty Islanti kohtaa pudotuspeleissä Romanian.

Islanti-Romania-otteluparin voittaja kohtaa A-divisioonan pudotuspelien finaalissa voittajan otteluparista Bulgaria-Unkari. Finaalin voittaja etenee EM-lopputurnaukseen.

B-divisioonassa pudotuspelien välierät ovat Bosnia-Hertsegovina-Pohjois-Irlanti sekä Slovakia-Irlanti. Bosnia-Hertsegovina oli Suomen EM-karsintalohkossa neljäs. B-divisioonan pudotuspelien finaalissa on mahdollista siis nähdä todellinen Irlannin saaren derby.

C-divisioonassa toisensa välierissä kohtaavat Skotlanti ja Israel ja Norja sekä Serbia. D-divisioonasta EM-kisapaikkaa hakevat välierissä Georgia ja Valko-Venäjä sekä Pohjois-Makedonia ja Kosovo.

GOAL

@goal
#EURO2020 play-offs:

A
🇮🇸 Iceland vs. Romania 🇷🇴
🇧🇬 Bulgaria vs. Hungary 🇭🇺

B
🇧🇦 Bosnia & Herzegovina vs. Northern Ireland 💚
🇸🇰 Slovakia vs. Rep. of Ireland 🇮🇪

C
🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Scotland vs. Israel 🇮🇱
🇳🇴 Norway vs. Serbia 🇷🇸

D
🇬🇪 Georgia vs. Belarus 🇧🇾
🇲🇰 North Macedonia vs. Kosovo 🇽🇰

Karsintojen pudotuspelien finaaleissa kotijoukkue määräytyy seuraavasti: A-divisioonan finaalijoukkue tulee otteluparista Bulgaria-Unkari. B-divisioonan finaalissa kotijoukkue on joko Bosnia-Hertsegovina tai Pohjois-Irlanti.

C-divisioonan finaali pelataan joko Norjassa tai Serbiassa ja D-divisioonan finaalin kotijoukkue on Georgia tai Valko-Venäjä.

Semifinaalit pelataan 26. maaliskuuta 2020 ja finaalit ovat vuorossa 31. maaliskuuta 2020. Kaikki EM-kisajoukkueet ovat selvillä siis viimeistään 1. huhtikuuta 2020. EM-kisojen lohkojako arvotaan jo 30. marraskuuta 2019.

BBC Sport

@BBCSport
Here's the route for Northern Ireland, Republic of Ireland and Scotland to reach #Euro2020.
👉 bbc.in/2QHxVj9 #bbcfootball

Huuhkajat voitti oman lohkonsa Nations Leaguen C-divisioonassa syksyllä 2018, mutta selvitti EM-kisapaikan jo varsinaisten karsintojen kautta ollen lohkonsa toinen. Jatkokarsintojen voittajat sijoitetaan Suomen kanssa samaan arvontakoriin (neloskori), joten Huuhkajat ei voi kohdata yhtäkään jatkokarsintojen voittajaa. Voit lukea lisää Huuhkajien mahdollisesta EM-kisalohkosta TÄSTÄ LINKISTÄ.