Huuhkajien pelaaja listattiin sarjansa floppien joukkoon – suhtautuu asiaan kevyesti: ”En menetä yöuniani tämän takia”

© Kuva: Juha Tamminen

Norjan Eurosportin toimittaja Joacim Jonsson ei saanut kovin hyvää kuvaa Juha Pirisen kaudesta Tromsø IL:ssä, joka putosi dramaattisten vaiheiden jälkeen Norjan liigasta.

Jonsson valitsi laitapuolustaja Pirisen päättyneen kauden floppijoukkueeseensa. Jonsson nimesi listalleen 11 pelaajaa, jotka jäivät hänen mielestään kauimmas heihin kohdistuneista odotuksista.

– Piriseen kohdistui suuria odotuksia ja harjoituskaudella hän vaikutti erittäin vahvalta. Mutta kun sarja käynnistyi, hän ei ollut lähelläkään odotuksiin vastaamista. Hän kylläkin paransi viimeisissä otteluissaan, mutta kokonaisuudessa suomalainen ei antanut riittävästi, Jonsson kritisoi listauksessaan.

HJK:sta Tromsøn paitaan viime vuoden joukukuussa siirtynyt Pirinen, 28, pelasi kauden aikana 26 Norjan liigan ottelua, joista 24 avauksessa. Hakan kasvatti viimeisteli sesongin aikana kaksi maalia ja antoi saman verran maalisyöttöjä.

Vitsiniekan asemaa Huuhkajissakin kantava Pirinen ei suhtautunut Jonssonin arvosteluun turhan vakavasti, vaikka pitää kritiikkiä yleisesti ottaen rakentavana asiana. Hän kuuli asiasta SuomiFutis-sivustolle antamansa haastattelun yhteydessä.

– En tunne kaveria enkä ole kuullut asiasta, joten sillä tavalla on vaikea lähteä kommentoimaan mitenkään.

– Kaikilla saa olla omat mielipiteensä, mutta painoarvoa en rehellisesti sanottuna hirveästi anna. En tule menettämään yöuniani tämän takia, lomamatkaltaan Thaimaasta tavoitettu Pirinen naurahti.

[readmore from=Pirinen-Juha]

Pirinen on ollut Tromsøssä monitoimimies, joka esiintyi tällä kaudella usealla eri pelipaikalla Simo Valakarin valmentamassa joukkueessa. Hän pelasi sekä vasemman että oikean wingbackin tontilla, topparina 3-5-2-ryhmityksessä sekä molempien puolien laitapuolustajan paikkaa silloin, kun Tromsø pelasi perinteisellä neljän miehen alakerralla.

Omaa kauttaan hän pitää vähintään kohtalaisena, mutta ei missään nimessä erinomaisena.

– Ihan ok, kun tuli kaksi maalia ja myös kaksi syöttöä. Tietty oma pelipaikka ja rooli vaihteli hieman kauden aikana. En ole ihan tyytyväinen, olisin halunnut pystyä vielä parempaan ja auttaa joukkuetta säilymään, Pirinen totesi.

Pirinen ei osannut vielä sanoa, jatkuuko hänen uransa varmuudella Tromsøssä myös Norjan toisella sarjatasolla. Lue lisää aiheesta täältä.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros