”Kaikilla oli epätodellinen fiilis” – Huuhkajien puolustaja kertoi pukukopin karusta tunnelmasta putoamisen hetkellä, oma jatko vielä hämärän peitossa

© Kuva: Juha Tamminen

Joulukuun alussa kuultiin suomalaisesta näkökulmasta hyvin ikävä uutinen, kun Simo Valakarin valmentama ja Juha Pirisen, Onni Valakarin ja Robert Taylorin edustama Tromsø IL putosi Norjan liigasta dramaattisella tavalla.

Tromsø pelasi sarjan päätöskierroksella 1-1-tasapelin kotiottelussaan Stabækia vastaan ja sijoittui sen myötä sarjassa toiseksi viimeiseksi. Putoamisen teki entistä karummaksi se, että Sarpsborg, Mjöndalen ja Lilleström olivat kaikki Tromsøn tavoin 30 pisteessä, mutta Tromsøn maaliero (39-58) oli nelikon heikoin.

Huuhkajien eli miesten A-maajoukkueen laitapuolustajan Pirisen mukaan putoaminen oli iso pettymys, koska odotukset kauteen olivat kovat niin hänellä kuin joukkueella.

Kuten voi kuvitella, tunnelmat pukukopissa olivat päätöskierroksen tasapelin jälkeen hyvin haikeat, ja osa Tromsøn pelaajista itki surusta. Pirisen mukaan sanoja ei kopissa liikaa vaihdettu pettymyksen hetkellä.

– Hirveästi ei ollut mitään puhetta. Kaikilla oli todella sanaton ja epätodellinen fiilis. Ei siinä tarvinnut kenenkään mitään sanoa, Pirinen viestitti SuomiFutis-sivustolle lomamatkaltaan.

Paikallismedia iTromsøn haastattelussa valmentaja-Valakari kertoi sanoneensa pelaajilleen päätöspelin jälkeen, että näiden pitäisi ottaa karmea tunne mukaansa loppu-uralleen, jotta he eivät enää koskaan haluaisi kokea sitä.

Lue aiheesta täältä.

Suomeen paluu ei ole tavoite

Suorasanaisena ja avoimena persoonana tunnettu Pirinen siirtyi Tromsøn riveihin joulukuussa 2018 HJK:sta kaksivuotisella sopimuksella. Hän pelasi avauskaudellaan isot minuutit Norjan liigassa. 26 pelaamassaan ottelussa hän oli 24 kertaa avauskokoonpanossa ja viimeisteli kaksi maalia sekä antoi kaksi maalisyöttöä.

Putoamisen myötä joukkueissa koetaan usein muutoksia. Hakan kasvatti ei osaa sanoa Tromsøn tilanteesta tällä hetkellä muuta kuin sen, että seura aikoo kerätä iskukykyisen ryhmän myös ykkösdivisioonaan.

– Uskon, että pelaajistossa on normaalia vaihtuvuutta. En tiedä miten asiat menevät muuten seurassa, mutta tarkoitus on nousta heti takaisin, Pirinen kertoi.

Vaikka nousevan laitapakin diili kattaakin ensi kauden, jatko seurassa ei ole varmaa. Ainakaan kotimaisessa Veikkausliigassa Piristä tuskin nähdään kaudella 2020.

– Kaikki on auki tällä hetkellä, sopimus kuitenkin jatkuu vielä ensi kauden. Tavoite on totta kai pelata niin korkealla ja niin hyvässä joukkueessa kuin mahdollista. Haastava ympäristö olisi tärkeää urheilullisesti sekä tavoitteellisesti.

– Suomeen paluu ei ole tällä hetkellä tavoite. Oma tavoitteeni on jatkaa ulkomailla, kehittyä ja päästä vieläkin eteenpäin urallani, historiallisen EM-kisapaikan Huuhkajien kanssa saavuttanut Pirinen sanoi.

Hän toivoo seurajoukkueasioiden selviävän mahdollisimman pian. 28-vuotias valkeakoskelainen muistutti olevansa yhä Tromsøn pelaaja.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!