Mestarien liiga -arvonnan ykköskori jo valmis – kakkoskorissa raudanlujia haasteita

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigan lohkovaiheen viimeiset ottelut pelataan tänään keskiviikkona. Auki on enää kaksi jatkopaikkaa. Mitkä joukkueet hyvänsä ne nappaavatkaan, kutsuu heitä maanantaisessa arvonnassa kakkoskori, sillä neljännesvälieräarvontojen ykköskori on jo valmistunut.

Arvonnassa ovat sijoitettuna kahdeksan lohkovoittajaa: PSG, Bayern München, Manchester City, Juventus, Liverpool, Barcelona, RB Leipzig ja Valencia.

Koska 14 jatkoonpäässeen joukossa on toistaiseksi pelkkiä TOP 5 -liigojen joukkueita, riittää kovia tekijöitä kakkoskoriinkin. Sieltä löytyy muun muassa vuosina 2014-2018 neljä kertaa Mestarien liigan voittanut Real Madrid sekä viime kevään finalisti Tottenham. Sijoittamattomien korin täydentävät Borussia Dortmund, Napoli, Lyon ja Chelsea.

Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ei voida arpoa vastakkain saman maan tai alkulohkon joukkueita. Näin ollen esimerkiksi Real Madridin neljännesvälierävastus löytyy joukosta Bayern München, Manchester City, Juventus, Liverpool ja RB Leipzig. Tuskin yksikään joukkue haluaa Real Madridia heti vastaansa, mutta ainakin PSG, Barcelona ja Valencia tältä kohtalolta välttyvät.

Viimeisistä kahdesta jatkopaikasta kamppailee vielä viisi joukkuetta. Lohkossa C käydään tänään klo 19.55 koko illan panoksellisin ottelu Shakhtar Donetskin ja Atalantan välillä. Pelin henki on selvä: Shakhtar selviytyy voitolla pudotuspeleihin ja Atalantakin todennäköisesti.

Tilaisuuttaan kyttää myös kolmantena oleva Dinamo Zagreb, jolle aukeaisi tilaisuus, jollei Shakhtar voita ottelua. Tällöin Dinamo Zagreb voisi edetä kotivoitolla Manchester Citystä jatkoon. Mikäli jatkopaikan nappaa Atalanta, on 16 parhaan joukossa joukkueita vain Euroopan viidestä suurimmasta liigasta.

D-lohkon toisen jatkopaikan ottaa joko Atlético Madrid tai Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen. Atléticolle jatkopaikkaan riittää kotivoitto Bayer Leverkusenista, ja jopa tappio, jollei Leverkusen nujerra kotonaan Juventusta. Edes tasapeli ei riitä missään tapauksessa Werkselfille, vaan sen on pakko voittaa. Silloin jatko riippuisi Madridin pelin tuloksesta.

Neljännesvälierien otteluparit arvotaan ensi maanantaina kello 13 Suomen aikaa alkaen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.