Neymarilta hieno ele joukkuekaverille – PSG:n valmentajakin tyytyväisenä: ”Hyvä merkki”

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germainin brasilialaishyökkääjä Neymar on yrittänyt tänä syksynä taistella tietään takaisin seuran kannattajien sydämiin.

Brassitähti joutui kannattajien hampaisiin yritettyään kesällä palata entiseen seuraansa Barcelonaan. Paluu ei kuitenkin totetunut, koska PSG ja Barcelona eivät päässeet siirron ehdoista sopuun. Neymar, 27, jäi siten kiusalliseen tilanteeseen Pariisiin, jossa kannattajat viheltävät ja buuaavat hänelle kotiotteluissa.

Keskiviikkona Neymar laittoi Mestarien liigassa pystyyn sellaisen esityksen, että se pehmensi varmasti joidenkin pariisilaiskannattajien tuntoja hänestä. Brasilialaistaituri teki yhden maalin ja syötti kaksi, kun PSG kaatoi Galatasarayn lohkovaiheen päätöspelissä 5-0. PSG oli varma lohkovoittaja jo ennen keskiviikon kamppailua.

Kenties suurimman urotekonsa Neymar toteutti aivan ottelun loppuhetkillä, kun PSG sai rangaistuspotkun Kylian Mbappén jouduttua rikkeen kohteeksi. Neymar otti pallon käteensä, mutta antoikin vetovastuun PSG:n kannattajien suurelle suosikille, uruguaylaishyökkääjä Edinson Cavanille, jolla on ollut loukkaantumisten sävyttämä vaikea syksy takana.

Cavani pisti pilkulta pallon pussiin ja kasvatti maalisaldonsa PSG:n paidassa 196 osumaan. Hän on pariisilaisseuran historian paras maalintekijä.

Neymarin ele oli omalla tavallaan myös symbolinen. Hän riiteli kaksi vuotta sitten Cavanin kanssa kentällä siitä, kumpi saa vetää pilkun ottelussa Lyonia vastaan. Cavani nappasi lopulta pallon itselleen ja epäonnistui laukauksessaan. Ottelua seurasi pitkä selvittely mediassa, ja Neymar esiintyi negatiivisissa otsikoissa sen jälkeen entistä enemmän.

Keskiviikon tapaus kieli, että parin vuoden takaiset tapahtumat on toden teolla kuopattu. Samaa mieltä oli myös PSG:n päävalmentaja Thomas Tuchel.

– Se oli mukava ele. Kaikki näkevät, että Neymar on todella herkkä. Hän antoi pallon Edille, ja se on hyvä merkki joukkueelle, kommentoi Tuchel Goalin mukaan.

– Neymar teki tänään kovaa töitä. Hän voitti paljon palloja ja puolusti hyvin. Hän on löytämässä vireensä. Kaikki sujuu häneltä jo helpommin

– Cavani ei ole vielä löytänyt rytmiään, ja se on minun ja loukkaantumisten syytä. Hänelle oli tärkeää tehdä maali. Se on paras tapa saada hänen itseluottamuksensa takaisin, ja olen todella onnellinen hänen puolestaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.