Ranskan MM-kultavalmentajalle uusi sopimus

© Kuva: Getty Images

Ranskan miesten A-maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps on tehnyt maan jalkapalloliiton kanssa uuden sopimuksen, joka ulottaa vuoden 2022 loppuun saakka. Näin ollen Deschamps, 51, luotsaa Les Bleusia myös vuoden 2022 MM-kisoissa Qatarissa.

Hänen vanha sopimuksensa olisi päättynyt ensi kesän EM-kisojen jälkeen.

Deschamps aloitti nykyisessä tehtävässään kesällä 2012 Ranskan pudottua Laurent Blancin alaisuudessa EM-kisoista puolivälierävaiheessa. Hän on ehtinyt johdattaa Ranskan jo sataan otteluun, joista joukkue on voittanut 65 ja hävinnyt 17.

Vuoden 2014 MM-kisoissa Ranska jäi jälleen puolivälierävaiheeseen hävittyään tulevalle mestarille Saksalle 0-1. Kaksi vuotta myöhemmin Deschamps oli lähellä viedä Ranskan kotikisoissa Euroopan mestariksi, mutta Portugali voitti loppuottelun Ederin jatkoajan maalilla 1-0.

Deschampsin suurin saavutus Ranskan peräsimessä on luonnollisesti maailmanmestaruus viime vuoden kisoissa. Ranska pelasi lohkovaiheen päätöspelissä 0-0-tasapelin Tanskaa vastaan, mutta voitti kaikki muut ottelunsa. Finaalissa se kaatoi Kroatian lukemin 4-2.

Aiemmin urallaan Deschamps on valmentanut myös Marseillea, Juventusta ja AS Monacoa.

Päättyneissä EM-karsinnoissa Ranska voitti lohkonsa kahden pisteen erolla Turkkiin. Deschampsin miehistö pelaa tulevana kesänä samassa alkulohkossa Portugalin, Saksan ja pudotuspelien A-polun voittajan, eli Islannin, Romanian, Bulgarian tai Unkarin kanssa.

Katso kaikki lohkot TÄÄLTÄ


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.