Saksalaisseura vahvisti neuvottelut hyökkääjäsensaatio Hålandin kanssa – ”Minusta se meni varsin hyvin”

© Kuva: Getty Images

Aiemmin tällä viikolla ympäri Eurooppaa uutisoitiin, että RB Salzburgin nuori tähtihyökkääjä Erling Braut Håland oli Saksassa tapaamassa RB Leipzigin ja Borussia Dortmundin edustajia.

Norjan maajoukkuekärki Håland, 19, on noussut lyhyessä ajassa kenties maanosan kuumimmaksi pelaajaksi. Hän on yksinkertaisesti ollut liekeissä Itävallan kilpailuissa ja europeleissä pelaten tällä kaudella 22 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 28 maalia ja syöttänyt seitsemän.

Salzburgin urheilutoimenjohtaja Christoph Freund vahvisti torstaina, että Håland on neuvotellut Leipzigin ja Dortmundin kanssa mahdollisesta siirrosta.

– Me olemme mukana kaikissa keskusteluissa. Tietysti myös me tiesimme, että Håland oli Leipzigissä ja Dortmundissa eilen (keskiviikkona). Kaikki Salzburgissa haluavat hänen parastaan, kommentoi Freund Bleacher Reportin mukaan.

Myös Leipzigin päävalmentaja Julian Nagelsmann vahvisti, että seura on aloittanut neuvottelut Hålandin kanssa. Nagelsmann kertoi Kickerille, että hän tapasi itsekin hyökkääjälupauksen.

– Yritin selittää hänelle hyvällä englannilla ajatuksiani jalkapallosta. Minusta se meni varsin hyvin.

– Tuollaisten keskustelujen jälkeen ei voi vielä sanoa juuri mitään, koska ne ovat yleensä varsin yksipuolisia. Valmentaja puhuu paljon samalla, kun agentti ja pelaaja lähinnä kuuntelevat.

Dortmundin urheilutoimenjohtaja Michael Zorc otti Nagelsmannia jyrkemmän linjan, eikä halunnut kommentoida seuran ja Hålandin tai minkään muun pelaajan välisiä keskusteluja.

– En aio kommentoida tätä tai minkään muun yksilön asioita, sanoi Zorc Bleacher Reportin mukaan.

– Keskitymmme vain seuraavaan peliimme Mainzia vastaan. Mihinkään muuhun minulla ei ole kommentoitavaa.

Leipzig vierailee ensi tiistaina Dortmundin luona Bundesliigassa. Nagelsmannilta kysyttiin, voiko kärkikamppailun lopputulos vaikuttaa myös siihen, kumpaan suuntaan Håland kallistuu.

– Teidän on kysyttävä sitä häneltä. Kyllä se saattaa vaikuttaa, vastasi Nagelsmann hymyillen.

Tässä kuussa monet lähteet ovat väittäneet, että Hålandilla olisi nykyisessä sopimuksessaan noin 20 miljoonan euron ulosostoklausuuli, mikä ei ainakaan vähennä hänestä kiinnostuneiden seurojen määrää.

Sky Sportsin mukaan Salzburgin ja Liverpoolin välistä Mestarien liigan ottelua oli tällä viikolla seuraamassa kykyjenetsijöitä 40 eri seurasta, ja heistä suurin osa oli tarkkailemassa Hålandia.