Zlatanilta suora vihje Italiaan paluusta – Otti myös jyrkän kannan Italian rasismiongelmaan

© Kuva: Getty Images
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Se ei ole yllätys kenellekään, että Zlatan Ibrahimovic nauttii julkisuuden valokeilasta. Sen verran usein 38-vuotias ruotsalaishyökkääjä on flirttaillut median kanssa ja antanut erinäisiä vihjeitä seuraavasta siirrostaan.

Kaikkein suorimman vinkin Zlatan antoi tuoreessa QG Italialle antamassaan haastattelussa. Näyttää vahvasti siltä, että erään punamustan seuran kannattajat saavat pian mieluisia uutisia.

– Liityn seuraan, jonka täytyy palata taas voittojen tielle ja päivittää historiansa, Zlatan totesi haastattelussa.

– Vain sellaisessa seurassa voin löytää taas tarvittavan inspiraation ja yllättää jälleen. Jalkapalloilijana kyse ei ole vain joukkueen valitsemisesta. Muitakin tekijöitä on huomioitava, perhe mukaan lukien.

– Nähdään pian Italiassa, Zlatan vielä alleviivaa.

Zlatan pelasi AC Milanissa kahden kauden ajan vuosina 2010-2012. Ensimmäisestä kaudesta muistoksi jäi Serie A:n mestaruus ja valinta sarjan parhaaksi pelaajaksi. Konkarihyökkääjästä ei tarvitse maksaa siirtokorvausta, sillä hänen sopimuksensa LA Galaxyn kanssa päättyi edelliseen MLS-kauteen.

Samassa haastattelussa Zlatan jakoi myös jämerämpiä neuvoja siihen, kuinka rasismiongelma poistettaisiin Italiasta. Useissa Serie A:n viimeaikaisissa otteluissa on tummaihoisia pelaajia solvattu rasistisesti, mutta maan jalkapalloliitto tai sarjaorganisaatio eivät ole ryhtyneet koviin toimiin rasismin ehkäisemiseksi.

– ”Ei rasismille” -paidat tai -lakanat ovat hyviä, mutta eivät ne ratkaise ongelmaa, Zlatan aloitti.

– Olisi parempi keskeyttää ottelu, vähentää joukkueelta kolme pistettä ja antaa sen menettää tulojaan. Silloin riskinä on Serie B:hen putoaminen.

– Nyt täytyy olla ankara. Ihmiset eivät ymmärrä asiaa, ennen kuin he kärsivät siitä seurauksia.

– Kun minä olin Italiassa, minua nimiteltiin mustalaiseksi. Sekin on rasismia ja välinpitämättömyyttä. Sitten kun lähdin stadionilta, minua onniteltiin ja kanssani haluttiin ottaa valokuvia, Zlatan muistelee.

Lähde: Marca

Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!